„Merginos buvo motyvuotos, visos varžėsi ne tik dėl čempionato medalių. Jos žinojo, kad pajėgiausios atletės suformuos rinktinės branduolį ir atstovaus mūsų šaliai pasaulio čempionate. Po kiek daugiau nei mėnesio į Oslo vyks penkios Lietuvos čempionės“, – apie konkurenciją rinktinėje kalbėjo treneris Aivaras Kaselis.

Moterų imtynių čempionate eilinį kartą spindėjo garsiausia šalies imtynininkė Danutė Domikaitytė (68 kg), kuri lyderės pozicijos neužleidžia jau dešimtmetį.

Savo meistriškumą įrodė ir nugalėtojomis tapo Gabija Dilytė, Kamilė Šernauskaitė, Ineta Dantaitė, Iveta Česnauskaitė ir Kamilė Gaučaitė.

Beveik visos čempionės yra Šiaulių sporto gimnazijos auklėtinės.

Dėl apribojimų varžybas teko surengti neįprastu laiku, todėl ne visi atletai ir atletės tinkamai spėjo pasiruošti. Būtent dėl to čempionate varžėsi kiek mažiau nei įprasta – tik apie šešiasdešimt – laisvųjų imtynių meistrų.

Čempionų titulus laimėjo jau patyrę favoritai Lukas Krasauskas, Edgaras Voitechovskis, Karolis Buslys, Domantas Pauliuščenko bei Tomas Baracevičius.

Galingai ant kilimo kovojo jaunesni atletai Vadimas Petrauskas, Paulius Leščiauskas ir Vilius Mikalauskas. Su pastaraisiais perspektyviais sportininkais siejamos šalies laisvųjų imtynių viltys.

Žiūrovus eilinį kartą stebino penkiasdešimt šešerių pagėgiškis Antanas Merkevičius, kuris gan sėkmingai kaunasi pagrindinėse šalies varžybose. Šiais metai jis tapo Lietuvos vicečempionu.

2021 metų Lietuvos moterų imtynių čempionėmis tapo:

50kg Gabija Dilytė (Šiauliai)

53kg Kamilė Šernauskaitė (Šiauliai)

57kg Ineta Dantaitė (Šiauliai)

62kg Iveta Česnauskaitė (Šiauliai)

68kg Danutė Domikaitytė (Šiauliai)

76kg Kamilė Gaučaitė (Šiauliai).


2021 metų Lietuvos laisvųjų imtynių čempionais tapo:

57kg Eduard Dešankov (Klaipėda)

61kg Karolis Buslys (Kaunas)

65kg Abdulaev Aripgadžijev (Vilnius)

70kg Tomas Baracevičius (Klaipėda-Vilkaviškis)

74kg Vadim Petrauskas (Klaipėda)

79kg Paulius Leščauskas (Kelmė)

86kg Domantas Pauliuščenko (Raseiniai)

92kg Edgaras Voitechovskis (Klaipėda)

97kg Lukas Krasauskas (Klaipėda-Vilkaviškis)

125 kg Vilius Mikalauskas (Klaipėda-Kelmė).