Pirmoje kovoje Algio Mečkovskio auklėtinis O. Bareikis susitiko su gerai pažįstamu ispanu Alvaru Lorenzu Gavilanu, kuriam paskutinę tarpusavio kovą buvo pralaimėjęs. Motyvacijos nestokojęs O. Bareikis lygioje kovoje per 4 minutes įrodė savo pranašumą gautu „Waza-Ari“ vertinimą, lėmusi tašką lietuviui.

Tačiau antroje kovoje lietuvio kelyje atsidūrė ypatingai grėsmingas varžovas uzbekas Feruzas Saidovas – Rio de Žaneiro paralimpinių žaidynių prizininkas, pasaulio ir Azijos čempionatų prizininkas. Ši dvikova O. Bareikiui baigėsi per šešias sekundes – tiek jis atsilaikė prieš F. Saidovą, gavusį „Ippon“ vertinimą. Po „Ippon“ vertinimo kova būna nutraukiama.

Lietuvos sportininkas dar turėjo šansą į finalinę varžybų dalį prasibrauti paguodos dvikovoje ir galimybe pasinaudojo – akistatoje su japonu Takamasa Nagai leido varžovui pirmauti, bet po to perėmė iniciatyvą ir galiausiai gavo pelnytą „Ippon“ vertinimą.

„Esu patenkintas tuo, ką pavyko pasiekti. Pirma kova buvo sunkiausia, nes vienas kitą su ispanu gerai žinome, todėl kovojome lygiai. Pirma kova išvargino, todėl antroje neturėjau jokių šansų. Dėl pergalės paguodoje prieš japoną nebuvo jokių abejonių, nors ne viskas vyko pagal planą. Leidau jam pirmauti, nors to neturėjo būti, viską turėjau išspręsti greičiau“, – patekęs į finalinę varžybų dalį sakė O. Bareikis.

Du varžovus iš trijų nugalėjęs O. Bareikis atvėrė sau duris į finalinį turnyrą, kuriame kovos dėl bronzinio apdovanojimo. Lietuvos atleto kelyje – varžovas iš Sakartvelo Giorgis Kaldanis.

„Varžovas žinomas. Buvome neseniai susitikę ir kovoję Anglijoje. Aš jį permečiau, tiesa, tada jos mane irgo permetė ir laimėjo. Dabar svarbiausia pailsėti ir taupyti jėgas“, – laukdamas kovos sakė O. Bareikis.

Lietuvos dziudo imtynininkas 1964 m. statytoje „Nippon Budokan“ arenoje dėl bronzos kovos šeštadienį 10 val. ryte Lietuvos laiku.