Po pirmojo bandymo (13,77 m) 29-erių alytiškis trumpai užėmė trečią vietą, bet konkurentai nesnaudė ir varžyboms įpusėjus nustūmė žaidynių debiutantą ant šeštos pakopos.

Sėkmingiausiu ketvirtu bandymu (13,86 m) D. Dundzys pagerino savo asmeninį rekordą 6 cm ir buvo susigrąžinęs vieną poziciją, bet galiausiai užbaigė rungtį šeštas.

Auksą užtikrintai pastvėrė Rusijos paralimpinio komiteto atstovas Albertas Chinčagovas (15,78 m), antras buvo tunisietis Ahmedas Ben Moslah (14,50 m), trečias – brazilas Joao Victoras Teixeira de Souza (14,45 m).

Dėl apdovanojimų F37 klasėje, skirtoje pusę kūno prastai valdantiems paralimpiečiams, konkuravo devyni atletai.

Visi D. Dundzio bandymai


13,77 m / X / 12,05 m / 13,86 m / 13,47 m / 13,55 m

„Pasirodymą vertinu 40 procentų. Varžybose nepavyko pakartoti to, ką darydavau per treniruotes. Kai nesiseka per varžybas, pradedi nervintis ir klysti, šlubuoja technika. Per treniruotes čia, Tokijuje, rutulį esu stūmęs gerokai virš 14 metrų. Su tokiu rezultatu būčiau galėjęs kovoti dėl trečios ar antros vietos.

Asmeninis rekordas yra, bet rezultatas – nei šis, nei tas. Tik šešiais centimetrais pagerinau tą asmeninį. Na, dar lieka disko metimas, o ten eisiu va bank. Gal jau bus mažiau jaudulio, nes tai yra ne pagrindinė mano rungtis“, – savo debiutu Tokijo stadione nebuvo patenkintas D. Dundzys.

Lygiai po savaitės D. Dundzys dar dalyvaus disko metimo rungtyje.

Primename, kad penktadienį Lietuvos delegacijos medalių sąskaitą atidarė Edgaras Matakas, pelnęs bronzą 50 m plaukimo laisvuoju stiliumi visiškai nematančių plaukikų S11 klasės finale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)