Tokijo olimpinio baseino ketvirtame takelyje startavęs Ramūno Leono auklėtinis distanciją įveikė per 26,16 sek. ir laimėjo antrą atrankos plaukimą. Bendroje įskaitoje lietuvis buvo beveik puse sekundės greitesnis nei antrą laiką pademonstravęs pirmo atrankos plaukimo nugalėtojas brazilas Wendellis Belarmino Pereira (26,47 sek.). Trečias atrankoje buvo kinas Dongdongas Hua (26,55 sek.).

E. Matakas finale dalyvaus penktadienį 11:57 val. Lietuvos laiku. Plaukiko treneris R. Leonas įsitikinęs, kad jo auklėtinis finale gali plaukti dar greičiau nei atrankos varžybose ryte.

„Padarėme viską gerai, viskas praėjo sklandžiai. Pagrindinis tikslas ir buvo gerai įveikti atranką. To aš ir norėjau, kad jis išeitų pirmu numeriu, kad jam pačiam būtų lengviau psichologiškai. Dabar lieka tik laukti finalo, ilsėtis. Pamatysime, kas bus finale. Manau, jis plauks daug greičiau finale.

Edgaras nori išlipti iš 26 sekundžių, tai toks ir būtų tikslas. Pasiekti geriausią savo rezultatą, pasigerinti turimą. Manau, kad finale visi plauks šiek tiek greičiau. Varžybos dar nesibaigė“, – sakė treneris.

Pasak trenerio, jo auklėtiniui pergalė atrankos varžybose svarbi psichologiškai, suteikia pasitikėjimo.

„Edgaras yra iš tų žmonių kuriems to reikia. Reikia jį padrąsinti ir pasakyti, kad jis yra formoje, kad jis yra greitas. Tada jis pats jaučia, kad plaukia greitai ir žino, kad rezultatas bus geras. Jis psichologiškai tada pats jaučiasi daug stipriau“, – atskleidė R. Leonas.

E. Matakas šių metų gegužę Portugalijoje vykusiame Europos žmonių su negalia plaukimo čempionate 50 metrų laisvu stiliumi įveikė per 25,86 sek., pasiekė asmeninį rekordą ir iškovojo auksą. Dar du auksinius medalius kaunietis nuskynė plaukdamas 100 metrų laisvu stiliumi ir 100 metrų krūtine.

2017 m. pasaulio čempionate Meksikoje E. Matakas pelnė auksą 50 metrų laisvu stiliumi rungtyje , o 100 metrų laisvu stiliumi rungtyje pasipuošė bronzos apdovanojimu.

Tokijo paralimpinėse žaidynėse E. Matako dar laukia pasirodymas 100 metrų plaukimo krūtine rungtyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)