Praėję metai tapo proveržio laikotarpiu ne vienam iš mūsų šalies rankininkų, sėkmingai dėjusiu milžiniškus žingsnius į priekį savo karjerose.

Puikus žaidimas tiek Lietuvos rinktinėje, tiek savo klubuose rankininkams atvėrė duris į pajėgiausias Europos lygas, tad ateinančiame sezone mūsų šalies atstovus bus galima sutikti beveik visose elitinėse rankinio lygose.

Dar praėjusio sezono eigoje buvo aišku, kad Jonas Truchanovičius po penkerių metų su Monpeljė „Montpellier“ marškinėliais paliks prancūzų klubą ir kelsis į Zaporožės „Motor“ ekipą.

Savo legionieriaus karjerą J. Truchanovičius pradėjo 2015 metais, kai iš Klaipėdos „Dragūno“ persikėlė į Leobeno „Union“ ekipą Austrijoje ir kairiajam pusiau kraštui užteko vos vieno sezono šiame klube, kad patraukų elitinės prancūzų komandos dėmesį.

Savo tarpsnį „Montpellier“ klube užbaigusį J. Truchanovičių vėl galima bus matyti EHF Čempionų lygos kovose. Nors su „Montpellier“ ekipa 2017–2018 metais jam buvo pavykę laimėti šį prestižiškiausią turnyrą Europoje, tačiau pastaruosius kelis sezonus Monpeljė komanda nesivaržė pajėgiausioje Europos lygoje.

Zaporožės komandoje ir toliau matysime Aideną Malašinską, kuris šios ekipos garbę gina nuo 2015 metų. Prieš tai 35 metų įžaidėjas 5 metus žaidė įvairiuose Ispanijos klubuose.

„Motor“ ekipos laukia kovos ne tik EHF Čempionų lygoje, bet ir itin pajėgiose SEHA pirmenybėse , kur varžosi stipriausios Pietryčių Europos komandos.

Du itin svarbūs Lietuvos rinktinės vedliai pirmą kartą žais viename klube, o jiems vadovaus dar vienas lietuvis Gintaras Savukynas.

Prieš daugiau nei metus prie Zaporožės ekipos vairo stojęs alytiškis išsikovojo klubo vadovų pasitikėjimą ir šį sezoną bandys vesti stipriausią Ukrainos klubą pergalių keliu.

Kovos EHF Čempionų lygoje prasidės jau rugsėjo 16 dieną, o pirmajame susitikime „Motor“ ssusirems su „Porto“ klubu, kuriame J. Truchanovičius ir A. Malašinskas sutiks daug pažįstamų veidų iš Portugalijos rinktinės.

Aidenas Malašinskas

Nors J. Truchanovičiaus Prancūzijos lygoje nebematysime, tačiau čia ir toliau lieka rungtyniauti kitas atsitraukęs Lietuvos rinktinės žaidėjas Gerdas Babarskas.

198 cm ūgio 27 metų kaunietis prie „Chambery“ komandos, žaidžiančios stipriausioje Prancūzijos lygoje, prisijungė 2018 metais. Praėjusiame sezone jo atstovaujamas klubas užėmė 7 vietą, o pats lietuvis per sužaistas 28 rungtynes įmetė 54 įvarčius.

Antrą sezoną Ispanijoje žais 25 metų 209 cm ūgio Lukas Simėnas, kuris iš „Nava“ klubo keliasi į „Antequera“ ekipą. Pastaroji praėjusį sezoną sugebėjo triumfuoti antrojoje pagal stiprumą Ispanijos lygoje ir prasibrauti į aukščiausią divizioną.

Ispanijos pirmenybėse savo vertę bandys įrodyti ir legionieriaus karjerą pradedantis Žanas Gabrielius Virbauskas. Puikiai tiek Lietuvos rinktinėje, tiek Klaipėdos „Dragūne“ atrodęs universalus šiaulietis jungiasi prie gilias tradicijas turinčio Leono „Ademar“ klubo, kuris praėjusiame sezone aukščiausioje Ispanijos lygoje užėmė 7 vietą. 24 metų 182 cm ūgio Virbauskas nuo 2016 metų gynė „Dragūno“ garbę ir jam tai bus pirmoji ekipa užsienyje.

Po labai ilgos pertraukos Lietuvos rinktinės narį turėsime ir aukščiausioje Vokietijos lygoje. Benas Petreikis su „TuS N-Lubbecke“ ekipa praėjusį sezoną antroje šios šalies lygoje užėmė antrąją vietą ir žengė į Bundeslygą.

Antroje Vokietijos lygoje žais Mindaugas Dumčius ir Povilas Virbauskas, elitinėje Rusijos lygoje kovos Deividas Virbauskas, Austrijos lygoje – Karolis Antanavičius, Islandijoje – Vilius Rašimas, Karolis Stropus ir Gytis Šmantauskas, Vengrijoje – Rolandas Bernatonis, Nyderlanduose – Vaidas Tranavičius, Italijoje – Modestas Štarolis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją