Ekstremalios sąlygos pakoregavo ir lyderių trejeto išsidėstymą – po pirmos dienos pirmavę lietuviai „White Whale“ (kapitonas Raimondas Šiugždinis) antrą dieną į prekį praleido dabartinius pasaulio čempionus iš Italijos „Euz II Villa Schinosa“ (kpt. Francesco Lanera).

„Šiandien buvo fantastiška buriavimo diena pučiant 20-25 mazgų vėjui, buvo bangų ir lietaus. Sąlygos nebuvo lengvos ir mes labai džiaugiamės, kad visose trejose lenktynėse finišavome antri. „Platu 25“ jachtos nėra lengvai valdomos pučiant stipriam vėjui ir ypač – buriuojant pavėjui. Manau, mums šiandien padėjo patirtis, turima buriuojant šia jachtų klase net dešimt metų“, – po finišo teigė naujųjų lyderių įgulos narys Corrado Capece Minotolo.

Vis dėlto nemažai daliai įgulų stipraus vėjo sąlygos sukėlė techninių sunkumų – ne viena įgula susiplėšė bures, o štai Lietuvai atstovaujančios „Matahambre“ įgulos jachta neteko stiebo.

Pasaulio "Platu 25" jachtų klasės buriavimo čempionatas Nidoje

„Vėjo tikrai buvo labai daug ir antrose lenktynėse, paskutiniame pavėjiniame kurse sulūžo stiebas. Pagavom bangą ir vėjo gūsį tuo pat metu, dar spėjau pagalvoti, kad dabar jau labai greitai plauksim, viskas bus puiku, bet pakrovos neatlaikė virvė, kuri laiko stiebą iš galo. Ji suplyšo ir stiebas nukrito į vandenį. Visos burės atsidūrė vandeny, grotas suplyšo, spinakeris suplyšo, tačiau svarbiausia, kad visi įgulos nariai liko sveiki“,– sugrįžęs į krantą pasakojo „Matahambre“ kapitonas Juozas Gordevičius.

Pasak jo, įgula mėgins atsigabenti iš Vilniaus papildomą stiebą ir paruošti jachtą likusioms čempionato lenktynėms.

Nemenkų techninių problemų patyrė ir latvių moterų įgula „RA Evolution“ – joms lenktynių metu sulūžo jachtos vairas, tačiau ši įgula taip pat tikisi gedimą pašalinti ir tęsti kovą čempionate.

Buriuotojų teigimu, lenktyniaujant stipraus vėjo sąlygomis itin svarbu, kad būtų puikiai paruošta jachtos technika ir nepasitaikytų žmogiškųjų klaidų, nes esant didelėms apkrovoms, kiekviena klaida ar ne iki galo paruošta techninė dalis gali kainuoti labai brangiai.

Po dviejų lenktynių dienų, per kurias įvyko po tris lenktynes, lyderių trejetuke laikosi įsitvirtinusios trys komandos. Lietuvių „White Whale“, turėdami 14 taškų, užima trečią vietą. Antroje vietoje su 12 taškų laikosi estų komanda „Penelope“ (kpt. Mati Seppas).

Kol kas pirmajame dešimtuke galima rasti vieną italų, vieną estų, keturias lietuvių ir keturias Ukrainos komandas.

Pasaulio „Platu 25“ čempionatas Nidoje truks iki rugpjūčio 28 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją