Dvikovą lietuviai pradėjo šios sudėties: Mantas Brazauskis centre, Justas Pažarauskas dešiniame krašte, Genrikas Pavliukianecas kairiame krašte.

Pirmi šiose rungtynėse pasižymėjo brazilai, lietuvių gynybą pralaužę sužaidus tris minutes. Netrukus G. Pavliukianecas atsakė neatremiamu metimu į kairį apatinį brazilų vartų kampą ir rezultatą išlygino. Dar po kelių minučių G. Pavliukianecas atmušė baudinį ir neleido brazilams išsiveržti į priekį.

Lietuvos rinktinė klydo, o Brazilijos komanda tuo naudojosi: realizavo du baudinius, netrukus pridėjo dar vieną įvartį iš žaidimo ir prieš pertrauką pirmavo rezultatu 4:1. Tiesa, situcija galėjo būti blogesnė, jeigu ne Nerijaus Montvydo puiki gynyba prieš brazilų baudinį paskutinėmis kėlinio sekundėmis.

Po pertraukos Brazilijos komanda persvarą tik didino ir per tris minutes atitrūko 7:1. V. Gecevičius atliko keitimus aikštės kraštuose – išleido Marių Zibolį ir Nerijų Montvydą. Netrukus sprendimas pasiteisino ir M. Zibolis taikliu metimu į Brazilijos rinktinės vartus skirtumą sušvelnino – 7:2.

Vis dėlto viltį lietuviai atgavo tik akimirkai, nes brazilai netruko susigrąžinti turėtą šešių įvarčių persvarą, o per likusį laiką atseikėjo Lietuvos rinktinei dar tris ir šventė pergalę rezultatu 11:2.

„Tikriausiai niekas nesitikėjo tokio žaidimo ir tokio rezultato. Gana skausmingas pralaimėjimas, tačiau tai – tik pirmos rungtynės. Labai keista, kad užsidirbome tiek daug baudinių. Padaręs tiek klaidų, pralaimėsi bet kam, o ką jau kalbėti apie pajėgią Brazilijos rinktinę.

Kodėl tiek baudinių? Kalbėsime, analizuosime. Gal kažkiek ir prie arenos dar nesame įpratę, prie dangos, o ir kamuolys slidokas. Bet dėl to gali suklysti vieną ar du kartus, o ne tiek, kiek mes. Rizikuoti mes tikrai neplanavome, buvome sutarę žaisti ramiai ir užtikrintai, bet tai, deja, mums nepavyko“, – po rungtynių pralaimėjimo priežastis analizavo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Valdas Gecevičius.

Vienas komandos lyderių G. Pavliukianecas įsitikinęs, kad pavojaus varpais skambinti dar tikrai nereikia.

„Tai buvo dviejų lygių varžovų dvikova, tiesiog mes padarėme daug daugiau klaidų už varžovus. Būtent klaidos lėmė skaičius švieslentėje. Reikia sumažinti klaidų skaičių iki vienos – dviejų per rungtynes. O šiai mūsų gynyba, išskyrus kelias smulkias klaideles, nebuvo bloga“, – dėstė G. Pavliukianecas.

Ketvirtadienį antrose A grupės rungtynėse Lietuvos rinktinė susisitiks su Afrikos čempione Alžyro ekipa. A grupėje dar žaidžia paralimpinė vicečempionė JAV komanda, šeimininkė Japonijos ekipa.

„Alžyro komandos gyvai iki šiol nebuvau matęs, turiu tik jų žaidimo vaizdo įrašus. Bet šiandien Alžyras žaidžia su Japonija, todėl susidarysime kažkokį bendrą vaizdą ir nuomonę“, – sakė V. Gecevičius.

B grupėje varžosi Europos čempionė Vokietija, Belgija, žaidynių debiutantė Ukraina, Turkija ir Azijos čempionė Kinija. Į ketvirtfinalį pateks keturios geriausios kiekvienos grupės komandos.

Lietuvos ir Brazilijos rinktinių dvikovą arenoje stebėjo ir Valdo Gecevičiaus auklėtinius palaikė Lietuvos ambasadorius Japonijoje Gediminas Varvuolis, šalies paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius ir generalinis sekretorius Paulius Kalvelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)