Gausiausios buvo Lietuvos šaulių gretos – jėgas panoro išmėginti Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Šiaulių, Telšių, Skuodo, Marijampolės, Molėtų, Varėnos sportininkai.

Lietuvos sportingo federacijos (LSF) prezidentas Giedrius Malakauskas pasidžiaugė, kad gana sudėtingomis sąlygomis susirinko toks didelis šaulių būrys.

„Mūsų sporto šakoje neužtenka vien nusipirkti sportinius batelius, reikalinga ir visa amunicija – ginklai, šoviniai. Tai, kad Lietuvos čempionate varžėsi net 90 šaulių, mums labai reikšmingas skaičius“, – teigė LSF vadovas.

Šių metų čempionato favoritas, 2019 m. pasaulio čempionato bronzinis prizininkas, Vilniaus stendinio šaudymo centro vadovas ir treneris Virgilijus Grybė, nors ir šaudė taikliausiai (191 tšk.) bei aplenkė visus varžovus, tačiau liko be medalio.

Mat jis turėjo ir kitas pareigas – buvo pagrindinis skraidančių taikinių paleidimo aikštelių „architektas“.

„Skrydžiai visada reikalauja didelio profesionalumo ir patirties, o V. Grybė ją turi sukaupęs didžiausią. Todėl Virgilijaus visada prašome parengti tuos puikius skrydžius varžyboms. Jis tą daro ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Tai vadinčiau aukščiausio lygio pilotažu. Virgilijus nusprendė, kad jam, atsakingam už taikinių skrydžius, būtų negarbinga pelnyti Lietuvos čempiono aukso medalį, ir pasitraukė iš dalybų. Šaulio ambicijos iš tikrųjų yra didesnės – anksčiau ar vėliau jis sieks pasaulio čempiono titulo“, – įsitikinęs G. Malakauskas.

Šis V. Grybės sprendimas daug ką nustebino, nes šiemetiniame čempionate jis buvo ryškus lyderis.

Tad Lietuvos compak sportingo čempiono vardas atiteko estui Emiliui Juhtui (187), kuris šiemet Vilniuje per pasaulio taurės etapą „Lietuvos Grand Prix“ užėmė šeštą vietą.

Sidabro medalį pelnė vilnietis Žygimantas Šimaitis (184), o bronzos – LSF prezidentas G. Malakauskas (179).

(iš kairės) Ž. Šimaitis, E. Juhtas, V. Grybė, G. Malakauskas (Foto: Butautas Barauskas)

Ketvirtas buvo šiaulietis Simas Petraitis (178), penktas – latvis Girtas Runnis (irgi 178), šeštas – Tomas Sujeta (177).

Pasak V. Grybės, nepretenduoti į Lietuvos čempionato medalį jis nutarė antrą kartą.

„Kai pats viską ruoši, tvarkai, padedi organizuoti čempionatą, galbūt yra paprasčiau šaudyti. Nors kiti taip negalvoja, bet esu įsitikinęs, jog medalį reikia atiduoti kitam. Tą ir padariau. Per Lietuvos čempionatus du kartus atidaviau medalius, o gal trylika ar daugiau kartų juos laimėjau“, – kalbėjo V. Grybė.

Dabar Lietuvos compak sportingo lyderis planuoja dalyvauti rugsėjo 16-19 d. Kipre vyksiančiame pasaulio čempionate.

„Nuo šios savaitės pradėsiu jam rengtis. Visada į čempionatus vykstu nugalėti, tik ne visada pavyksta. Dabar mano veikla daugiau susijusi su trenerio darbu, todėl didelį dėmesį skiriu savo auklėtiniams. Rengtis pasaulio čempionatui bus didelis iššūkis, bet, manau, susidorosiu“, – teigė V. Grybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)