10 stipruolių iš 8 Europos valstybių stos į kovą dėl nugalėtojo vardo.

„Nors pastaruosius du metus situacija šalyje o ir visame pasaulyje nėra stabili, tačiau tikimės, kad visi užsiregistravę dalyviai atvyks“, – kalbėjo idėjinis renginio vadovas A. Kirkliauskas.

Žiūrovai galiūnų tarpe išvys daug naujų, tačiau jau ne vieną svarbų titulą turinčių veidų. Net 6 galiūnams iš Prancūzijos, Latvijos, Estijos, Slovakijos, Čekijos ir Vengrijos tai bus debiutas Marijampolėje.

Prie pirmąjį kartą dalyvausiančių prisidės ir vienas Lietuvos galiūnas, Marijampolės sporto klubo „Suvalkijos ąžuolas“ narys Audrius Jokūbaitis, Lietuvos garbę jam ginti padės mažeikietis Mantas Lalas, kuris šiais metais pirmauja Lietuvos galiūnų čempionate. Tarp lyderių matysime 2019 metų turnyro nugalėtoją Janį Šleckų iš Latvijos bei tų pačių metų prizininką ukrainietį Pavlo Kordiyaka.

A. Kirkliauskas neabejodamas pridūrė: „Visi galiūnai panašaus pajėgumo. Varžybose nebus aiškaus lyderio, visi norės įrodyti savo vertę, todėl prognozuoju kovą dėl nugalėtojo titulo tarp 5-6 atletų. Tai labai džiugina ir intriguoja, nes nugalėtojas gali paaiškėti tik po paskutinės rungties“.

Tradiciškai turnyre organizuojamos šešios rungtys.

Pirmą kartą publika išvys „Heraklio laikymo“ rungtį, kuomet galiūnai stengiasi kuo ilgiau išlaikyti į šonus svyrančius medinius rąstus. Antroji – smėlio maišų sukėlimo rungtis. Ant ko galiūnai kels maišus, kol kas organizatoriai neatskleidžia, tačiau A. Kirkliauskas intriguoja: „Lietuvoje vykdomose varžybose taip maišų dar niekas nekėlė“.

Turnyre galiūnai kels rąstą, atliks estafetinę rungtį, rodys savo jėgą atnaujintoje atkėlimų rungtyje. Na, o paskutinėje rungtyje po 5 metų pertraukos išvysime „Lietuvos“ nešimą. Akmeninį skydą pakeis metalinis, jį sportininkai turės nunešti kuo toliau.

Renginį nemokamai kviečiami žiūrėti žmonės su negalia, bei senjorai, pateikę pažymėjimus ir vaikai iki 7 metų. Kasos sporto centre veiks ketvirtadienį ir penktadienį nuo 17 valandos, renginio dieną nuo 12 valandos.

Turnyro dalyviai:

1. Audrius Jokūbaitis (Lietuva)
2. Mantas Lalas (Lietuva)
3. Janis Šleckus (Latvija)
4. Pavlo Kordiyaka (Ukraina)
5. Peter Juhasz (Vengrija)
6. Pierre Motal (Prancūzija)
7. Dainis Zageris (Latvija)
8. Ervin Toots (Estija)
9. Maroš Štefanak (Slovakija)
10. Jiri Dejmal (Čekija)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)