25-erių lengvaatletė iš Lenkijos Tokijuje iškovojo pirmąjį savo olimpinį apdovanojimą. Ieties metimo varžybose, kuriose septintą vietą užėmė lietuvė Liveta Jasiūnaitė, M. Andrejczyk buvo antra. Už lenkę ietį toliau nuskraidino tik auksą iškovojusi kinė Liu Shiying.

Ir nors tai buvo pirmasis Marios medalis tokio rango varžybose, vos sugrįžusi iš Japonijos sportininkė nedvejodama nusprendė su juo atsisveikinti. Išgirdusi apie sudėtingą situaciją, kurioje atsidūrė 8 mėnesių Miloszeko šeima, sportininkė pasiryžo jai padėti.

„Ilgai apie tai negalvojau. Manau, kad tai yra teisingas sprendimas“, – pažymėjo aukcione medalį pardavusi sportininkė.

Pradinė medalio kaina buvo 200,000 zlotų (apie 43,8 tūkst. eurų), o galų gale aukcioną laimėjo ir medalį įsigijo Lenkijos prekybos tinklas „Žabka“, nepagailėjęs 106 tūkst. eurų.

Maria Andrejczyk

Gautus pinigus M. Andrejczyk iš karto pervedė į Miloszeko šeimos sąskaitą ir taip garantavo, kad suma, kuri yra būtina sudėtingos ir tik Kalifornijos Stanfordo universitetinėje klinikoje įmanomos operacijos atlikimui, bus surinkta. Iš viso Malysų šeimai reikėjo surinkti apie 325 tūkst. eurų – didelę dalį šios sumos padengė Tokijo olimpinis sidabras.

„Su didžiausiu malonumu savo medalį įtekiu „Žabka“ prekybos tinklui. Mano medalis man simbolizuoja kovą, tikėjimą ir svajonės siekimą, nepaisant daugybės kylančių iššūkių, – feisbuke rašė sportininkė. – Tikiuosi, kad šis medalis bus ir gyvybės, už kurią mes kovojame kartu, simbolis.“

Savo ruožtu aukcioną laimėjęs „Žabka“ prekybos centras informavo, kad sugrąžina medalį pačiai M. Andrejczyk.

„Mus sujaudino gražus ir nepaprastai kilnus mūsų olimpietės poelgis, – pranešė „Žabka“ atstovai. – Nusprendėme padėti surinkti lėšas sunkiai sergančio Miloszeko šeimai. Taip pat manome, kad medalis turi likti pas jo laimėtoją Maria, kuri parodė išskirtinį savo geranoriškumą.“

M. Andrejczyk dalyvavo ir Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, bet tuomet iki olimpinio apdovanojimo jai pritrūko vos dviejų centimetrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)