Nors varžovai geriau pradėjo rungtynes, tačiau įpusėjus pirmajam rungtynių kėliniui lietuvių deficitas siekė vos vieną įvartį – 5:6. Vis tik tuomet lietuviai įkrito į duobę ir tuo pasinaudojusi Baltarusijos rinktinė dar iki pertraukos susikūrė solidų pranašumą – 18:12.

Antrajame kėlinyje varžovai gana greitai susikūrė ir dviženklį pranašumą (24:14), kuris augo iki pat susitikimo pabaigos. Lietuvos rinktinė pirmąjį pralaimėjimą turnyre patyrė 18 įvarčių skirtumu – 23:41.

Vis tik šis pralaimėjimas nepalaidojo Lietuvos rinktinės vilčių žengti į kitą etapą. Pirmąją varžybų dieną slovakus įveikę lietuviai dar yra savo likimo šeimininkai. Pergalė paskutiniame susitikime prieš Suomiją lietuviams garantuotų patekimą į kitą etapą.

Suomija šiandien 23:25 nusileido Slovakijos rankininkams, kurių dar lauks akistata su Baltarusija. Jeigu slovakai paskutinę varžybų dieną neiškovos taškų prieš baltarusius, lietuviai net ir pralaimėję vienu įvarčio skirtumu grupėje užimtų antrąją vietą.

Trečiadienį varžybose Varnos mieste Bulgarijoje bus dienos pertrauka, o lemiami grupių etapo susitikimai bus žaidžiami jau ketvirtadienį.

Šiame susitikime rezultatyviausias Lietuvos komandoje buvo Romas Aukštikalnis, pelnęs 5 įvarčius, Rokas Palskys pridėjo 4, Matas Aukštikalnis ir Pijus Gatelis – po 3, Vismantas Moderis – 2, Mantas Urvikis, Danielius Kairys ir Airidas Petronis – po 1.

Baltarusijos ekipai Kirilas Samoila ir Igoris Belovskis pelnė po 9 įvarčius, Vladislavas Haidel – 5.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)