Anot vietinių pranešimų, Centrinė Korėjos televizija savo žiūrovams parodė 70 min. moterų futbolo rungtynių tarp Didžiosios Britanijos ir Čilės, kurios išties vyko liepos 21 dieną.

Teigiama, kad rungtynių vaizdo įrašas buvo prastos kokybės ir be komentarų. Lieka neaišku, iš ko buvo šis olimpinių žaidynių momentas įsigytas.

Šiaurės Korėja nesiuntė savo sportininkų delegacijos į Tokijo olimpines žaidynes sakydama, kad taip nori apsaugoti savo atletus nuo grėsmės užsikrėsti COVD-19.

Taip pat buvo tvirtinama, kad šalyje nėra nė vieno užsikrėtimo virusu atvejo, tačiau nepriklausomi ekspertai teigia, jog tai vargiai tikėtina.

Šiaurės Korėjos sprendimas nedalyvauti Tokijo olimpinėse žaidynėse sugriovė Pietų Korėjos viltis sėstis su kaimynais prie derybų stalo.

Priminsime, kad 2018 metais į Pjongčango žiemos olimpines žaidynes Šiaurės Korėja pasiuntė 22 atletus. Tuomet į Pietų Korėją atvyko Šiaurės Korėjos vadovo Kim Jong-uno sesuo Kim Yo-jong.

Šiaurės Korėja praleido vasaros olimpines žaidynes pirmą kartą nuo 1988 metų, kai boikotavo Seulo olimpiadą Šaltojo karo metu.

Tokijo olimpinės žaidynės vyko liepos 23 – rugpjūčio 8 dienomis. 42 sportininkus į Japonijos sostinę pasiuntusi Lietuva ten iškovojo vieną sidabro medalį. Olimpine vicečempione tapo šiuolaikinės penkiakovės žvaigždė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)