Nors pirmąjį susitikimo įvartį nuo 7 metrų žymos pelnė Vakarė Damulevičiūtė, tačiau makedonės į tai atsakė spurtu 4:0 ir įgijų trijų įvarčių persvarą – 4:1. Prasta rungtynių pradžia lietuvių iš vėžių neišmušė ir rezultatas gana greitai tapo lygus – 5:5. Vis tik tuomet lietuvės įkrito į dar vieną duobę ir varžovės susikūrė 6 įvarčių persvarą (11:5), kurią iki pertraukos dar labiau padidino – 14:7.

Antrajame rungtynių kėlinyje lietuvėms intrigos grąžinti nebepavyko, o oponentės gana greitai susikūrė ir dviženklį pranašumą – 23:13. Likusi susitikimo dalis jau tebuvo formalumas ir galiausiai Lietuvos merginų U17 rinktinė rungtynes pralaimėjo 13 įvarčių skirtumu – 15:28.

Šis pralaimėjimas praktiškai palaidojo Lietuvos rinktinės šansus žengti tarp 4 stipriausių turnyro komandų. Pirmąją varžybų dieną Karolio Kaladinsko auklėtinės 27:30 pralaimėjo suomėms ir dabar jų laukia dar dvejos rungtynės grupėje. Trečiadienį „Švyturio“ arenoje lietuvės išmėgins jėgas su Kosovo rankininkėmis, o ketvirtadienį žais prieš galingą Ispanijos rinktinę.

Turnyre varžosi 10 komandų, kurios yra suskirstytos į dvi grupes po 5 rinktines, o į pusfinalį žengs po 2 geriausias grupių komandas. A grupėje pirmauja abejas rungtynes laimėjusios Šiaurės Makedonijos ir Ispanijos rinktinės, suomės turi vieną pergalę, o Lietuvos ir Kosovo komandos kol kas taškų neturi.

B grupėje po dvi pergales iškovojusios yra Islandijos ir Lenkijos rinktinės, baltarusės su viena pergale yra trečios, o Turkija ir Latvija dar taškų neturi.

Susitikime su Šiaurės Makedonija rezultatyviausia Lietuvos rinktinės gretose buvo Vakarė Damulevičiūtė, kuri pelnė 7 įvarčius, Samanta Klovaitė pridėjo 3, Sinrida Kulikovaitė – 2, Monika Valančiūtė, Martyna Ustilaitė, Gerda Kairytė – po 1.

Varžovėms 8 įvarčius surinko Iva Mladenovska, Emilija Rizoska pridėjo 7, Teodora Dukoska – 5, Marija Jankuloska – 3, Aleksandra Kolovska ir Adela Elenin – po 2, Bojana Koceva – 1.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)