Viena didžiausia šio sezono Nidos naujiena laukia rugpjūčio 14 dieną. Būtent tuomet bus pirmą kartą surengtas naujas multisporto renginys – „Red Bull 211“. Tai komandinė rungtis, kurioje reikės plaukti baidare, minti kalnų dviratį ir bėgti kopomis. Varžybos vyks estafetės principu. Tai reiškia, kad pirmiausia pora plauks baidare, vėliau estafetė bus perduota dviratininkui, o jam įveikus bekelės trasą, savąjį etapą pradės bėgikas.

„Kadangi bus važiuojama bekele, o atstumas – nemažas, tai reikės nemažai ištvermės, bet važiuoti ta trasa yra toks vienas didelis „vau“. Ten pamatysi visas gražiausias Neringos vietas, todėl dalyvavimas yra tiesiog privalomas“, – apie dviratininkų maršrutą pasakoja organizatoriai.

"Red Bull 211" renginys

Svarbu prisiminti, kad norint nukeliauti į Nidą, tą galima padaryti laivu „Benas“, kuris jau antrus metus iš eilės poilsiautojus džiugina greitomis ir patogiomis kelionėmis iš Klaipėdos į Kuršių Neriją.

Laivas kasdien 10.30 val. išplaukia iš uostamiesčio ir jau po poros valandų pasiekia Nidą. Taip pat yra ir vienas sustojimas Juodkrantėje. 17.30 val. „Benas“ plaukia atgal į Klaipėdą.

Laivu gali plaukti 66 keleiviai, o juo galima gabenti 30 dviračių. Taigi – tai puiki galimybė „Red Bull 211“ varžybų dalyviams pasiekti Nidą, nes šiose varžybose baidares suteiks organizatoriai, bet dviračius ir, savaime suprantama, sportbačius bėgimui jau reikės turėti savo.

Dvi valandos plaukiant laivu neprailgsta dar ir dėlto, kad galima grožėtis įvairiais paukščiais, nuostabia gamta, Negyvosiomis kopomis, garsiuoju suskystintų gamtinių dujų laivu-saugykla „Independence“. Apie visus svarbiausius objektus ir Kuršių marių ypatybes keleiviams paprastai papasakoja laivo kapitonas.

„Mes jau senokai pastebėjome, kad „Beną“ pamėgo ne tik ramaus poilsio mėgėjai, bet ir sporto mylėtojai. Žmonės plaukia į Kuršių Neriją, kad galėtų sudalyvauti varžybose, ar tiesiog dviračiais pasivažinėti tarp miestelių. Smagu, kad galėjome sugrąžinti šį žmonių pasiilgtą maršrutą, o keleivių emocijos šildo širdį“, – sakė laivo vadovas, renginių organizavimo įmonės „Mapa Holding“ savininkas Mantas Paliokas.

"Red Bull 211" renginys

Paskutinį vasaros mėnesį Nida žmones kvies ne tik į minėtą multisporto renginį, bet ir į įvairias parodas, stovyklas vaikams, žygius, ekskursijas, džiazo maratoną, koncertus ir edukacinius užsiėmimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)