Šįmet dėl titulo pasiruošusios kovoti 3 Lietuvos komandos. Kauno „Granitas-Karys“ startuoja nuo pirmo varžybų etapo, o Vilniaus „Šviesa“ bei Klaipėdos „Dragūnas“ savo pasirodymą pradės nuo antro etapo.

Kauniečių varžovais pirmame etape bus Pančevo „Železničar“ klubas iš Serbijos. Būsimi kauniečių oponentai praėjusiame sezone vietiniame čempionate užėmė ketvirtą vietą.

Jeigu kauniečiai įveiks pirmąjį varžybų etapą, tuomet jų lauktų puikiai pažįstama estų Pelvos „Serviti“ ekipa.

Antrajame etape savo pasirodymą pradėsianti „Dragūno“ ekipa susitiks su Považskos Bistrica MSK rankininkais. Praėjusiame sezone Slovakijos čempionate būsimi klaipėdiečių varžovai nužygiavo iki pirmenybių finalo, tačiau 0:3 nusileido Prešovo „Tatran“ klubui. Reguliariajame sezone MSK klubas taip pat buvo užėmęs antrąją vietą.

Šis slovakų klubas jau yra pažįstamas Lietuvos rankinio gerbėjams, kadangi su juo praėjusį sezoną Europos taurėje kovėsi „Granitas-Karys“. Kauniečiai tuomet vienerias rungtynes sužaidė lygiosiomis, o kitose nusileido 3 įvarčiais.

Šalies čempionė „Šviesa“ turės artimiausią kelionę iš visų Lietuvos komandų. Burtai lėmė, kad vilniečiai susitiks su estų HC „Tallin“ rankininkais. Nacionaliniame čempionate estų klubas užėmė antrąją vietą ir į priekį praleido tik Pelvos „Serviti“ rankininkus. Baltijos lygoje praėjusį sezoną ši ekipa nedalyvavo.

Pirmojo etapo kovų pradžia numatyta rugsėjo 11–12 dienomis, o atsakomieji mačai bus žaidžiami po savaitės. Antrojo etapo startas įvyks spalio 16–17 dienomis, o antrąsias tarpusavio rungtynes komandos taip pat žais po savaitės. Dviejų rungtynių serijoje bus skaičiuojamas bendras abiejų susitikimų rezultatas.

Iš moterų komandų norą dalyvauti EHF Europos taurės varžybose išreiškė tik Kauno „ACME-Žalgiris“ merginos, kurios praėjusiame Lietuvos moterų rankinio lygos (LMRL) sezone liko trečioje vietoje.

Kaunietės pirmajame varžybų etape susitiks su Nibiksvoudo „Westfriesland SEW“ merginomis iš Nyderlandų.

Praėjusiame sezone Nyderlandų pirmenybėse buvo sustabdytos dėl pandemijos ir sezonas taip ir nebuvo baigtas. Pirmosios komandų rungtynės turėtų įvykti spalio 16–17 dienomis, atsakomasis mačas bus žaidžiamas to paties mėnesio 23–24 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)