19-metis NHL naujokų biržoje 2020 metais buvo pakviestas klubo trečuoju šaukimu.

„Paskutiniai pusantrų metų buvo beprotiški, tačiau jie taip pat suteikė man galimybę surasti tikrąjį save. Daugiau nebijau ir nenoriu slėpti, kas esu. Šiandien didžiuojuosi galėdama viešai pranešti, kad esu gėjus“, – socialiniuose tinkluose rašo L. Prokopas.

Gynėjas pridūrė: „Kad atsidurčiau šioje akimirkoje, turėjau nueiti nemenką kelio dalį, tačiau esu laimingas, kad galiu atskleisti savo seksualinę orientaciją. Nuo mažų dienų svajojau žaisti NHL ir gyvendamas savo autentišką gyvenimą galėsiu išpildyti savo svajones.

Tikiuosi, kad toks prisipažinimas, kas esu, padės kitiems žmonėms pamatyti, jog ir seksualinės mažumos gali rasti savo vietą ledo ritulyje. Galbūt NHL bendruomenėje esu naujokas, tačiau tai – tik mano kelionės pradžia. Su nekantrumu laukiu, kaip man toliau seksis ir ledo ritulyje, ir gyvenime“.

„Predators“ klubo prezidentas Seanas Henry kalbėjo, kad organizacija didžiuojasi L. Prokopu ir rems jį: „Jo drąsa yra įkvėpimas mums ir LGBT bendruomenei Nešvilyje“.

L. Prokopas yra ketvirtas profesionalus ledo ritulio žaidėjas, viešai pripažinęs esąs gėjus. Prieš jį tai padarė amerikietis Brendanas Burke, švedas Larsas Peteris Karlssonas ir danas Jon-Lee Olsenas.

Birželio mėnesį apie savo seksualinę orientaciją kaip pirmasis aktyvus amerikietiško futbolo NFL žaidėjas prisipažino Carlas Nassibas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)