Tai buvo antrasis jo iš eilės laimėtas LTT etapas.

Bendroje įskaitoje pirmaujantis Gediminas Pajėda („BTT Cloud“) Jonavoje užėmė antrąją vietą (2:14.14,1). Trečias finišavo Marius Skaisgirys („BTT Cloud“, 2:18.04,5).

„Sekėsi gerai, labai džiaugiuosi pirma vieta. Sunkiausia buvo važiuoti dviračiu, nors galvojau, jog sunkiau bus bėgti. Visgi bėgimu tiesiog mėgavausi. Dviračiu važiuoti buvo nelengva, nes važiuojant tiek į vieną, tiek į kitą pusę, buvo vėjas. Džiaugiuosi savo forma, kuri sezono viduryje būna kažkiek kritusi. Smagiausia Jonavoje buvo tai, kad plaukėme be hidrokostiumų. Man tai labai patinka. Vandens temperatūra siekė 24 laipsnius, todėl buvo labai smagu. Reikia apskritai džiaugtis, kad šiuo pandeminiu laikotarpiu turime pilną sezoną“, – kalbėjo T. Kopūstas.

Bendroje įskaitoje G. Pajėda turi 2916 taškų. Antrąją vietą užima M. Skaisgirys (2872 tšk.), trečiąją – Donatas Stulgys (2774 tšk.).

Tarp moterų nugalėjo Ieva Urbonavičiūtė („TRItonas“, 2:36.58,3). Antra buvo Viktorija Kalvelytė (Kauno triatlono klubas, 2:43.55,3), trečia – pirmuosius du LTT etapus laimėjusi Inga Aukselytė („TRItonas“, 2:47.38,2).

„Pergalė buvo labai netikėta, todėl esu labai laiminga. Dviratis yra mano silpniausia rungtis, bet pirmą kartą jaučiau, kad galiu greičiau važiuoti nei konkurentės. Buvo karšta ir bėgant buvo kažkiek silpna, bet tuomet suveikė psichologija. Reikėjo daug kalbėtis su savimi. Jonavoje sunkiausi yra keturi kalniukai bėgant, bet apskritai visas triatlonas buvo labai smagus. Labai džiugu, kad galėjome plaukti be hidrokostiumų“, – šypsojosi I. Urbonavičiūtė, kuri bendroje įskaitoje pakilo į ketvirtąją poziciją.

LTT lydere išliko I. Aukselytė (2932 tšk.), už jos rikiuojasi Eglė Ragaišytė (2681 tšk.) bei Ligita Simanavičiūtė (2413 tšk.).

Perpus trumpesnėje sprinto distancijoje nugalėtojais tapo Tomas Burbulis (Trakų triatlono būrelis, 1:07.36,2) ir Rugilė Girštautaitė (1:18.58,9).

„Pasirodymą vertinu labai gerai, nes pirmą sykį šiemet pavyko tapti nugalėtoju. Prieš tai abu kartus buvau antras, tai norėjosi pergalės. Karštis jautėsi, bet dviračių ir bėgimo rungtyse buvo šiek tiek debesuota, todėl nebuvo labai baisu. Po plaukimo visada atsilieku nuo pagrindinių varžovų, nes tai yra mano silpnoji rungtis. Gaila, kad antroje distancijos pusėje „pamečiau“ kojas ir teko plaukti vienam. Dviračiuose buvo sunku, bet pabaigoje pavyko prisivyti lyderius ir jau pradėjus bėgti supratau, kad pirma vieta yra pasiekiama“, – kalbėjo T. Burbulis.

Antras liko jo pagrindinis konkurentas Titas Pumputis (Panevėžio triatlono klubas, 1:08.42,1), trečias – Robertas Gegužis (R. Sargūno sporto gimnazija, 1:08.54,6).

Tarp moterų antra finišavo Gabrielė Garbauskaitė (Panevėžio triatlono klubas, 1:22.09,5), trečia – Orinta Mauraitė (Panevėžio triatlono klubas, 1:23.11,3).

Bendroje įskaitoje T. Burbulis turi 2981 tašką, T. Pumputis – 2977, o trečioje vietoje esantis Erikas Aukštikalnis – 2687.

Moterų lyderių trejetuką sudaro G. Garbauskaitė (2925 tšk.), O. Mauraitė (2918 tšk.) bei Beatričė Vinciūnaitė (2814 tšk.).

„Pro Junior“ varžybose, kuriose dalyvauja perspektyviausi Lietuvos triatlonininkai, nugalėjo Kristupas Rimkus (Panevėžio triatlono klubas „TRI-Fun“) ir Ugnė Paurytė (R. Sargūno sporto gimnazija).

Mėgėjams ir pradedantiesiems skirtoje „TRI-FUN“ rungtyje triumfavo Paulius Urbonas ir Edita Vareikė. Būrys sportininkų, neturintys dviračių, galėjo išbandyti jėgas akvatlono rungtyse.

Ketvirtasis LTT etapas – Veisiejų triatlonas – vyks rugpjūčio 21 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)