Sveikatos apsaugos ir sporto pareigūnai į vakarus nuo Tokijo esančiame Hamamacu mieste nurodė, kad prieš praeitą šeštadienį atvykstant apie 30 narių turinčiai dziudo delegacijai viešbutyje buvo atlikti tikrinimai dėl COVID-19.

Kaip pranešama, nė vienas iš užsikrėtusių asmenų su sportininkais kontakto neturėjo.

Tokijuje ruošiamasi surengti beprecedentes vasaros olimpines žaidynes, vyksiančias daugiausiai be žiūrovų, atletams, pareigūnams ir žurnalistams taikant griežtas epidemijos prevencijos taisykles.

Su dziudo komandos nariais „dirba tik turintys neigiamo testo patvirtinimus“, naujienų agentūrai AFP sakė Hamamacu miesto sporto pareigūnas Yoshinobu Sawada.

„Paaiškinome komandai, kad [tiesiogiai kontaktuojančiųjų] burbule dalyvauja tik [sveiki darbuotojai]. Manau, jie suprato padėtį ir mūsų priemones prieš infekcija“, – pridūrė pareigūnas.

Koronaviruso infekcija taip pat buvo nustatyta vienam iš užsikrėtusių viešbučio darbuotojų šeimos nariui, pridūrė Hamamacu pareigūnai.

Tokijuje šiuo metu galioja ekstremalioji epidemiologinė padėtis, virusui sparčiai plintant. Trečiadienį mieste buvo nustatyti 1 149 nauji COVID-19 atvejai – daugiausiai nuo sausio.

Keliose teritorijose aplink sostinę taikomos švelnesnės COVID-19 prevencijos priemonės.

Olimpinių žaidynių dalyviai privalės laikytis griežtos tvarkos ir bus daugiausiai atskirti nuo Japonijos gyventojų.

Be to, vienas Rusijos septynetų regbio komandos darbuotojas buvo hospitalizuotas, nustačius jam koronavirusinę infekciją, AFP sakė šiuo sportininkus priėmusio Japonijos vakarinio Munakatos miesto pareigūnas.

Ši komanda, sudaryta iš 16 sportininkų ir dešimties darbuotojų, atskrido į Tokijo oro uostą liepos 10 dieną. Pasak šaltinio, nuo to laiko jie neturėjo jokių glaudžių kontaktų su vietos pareigūnais ar gyventojais.

Kiti komandos nariai šiuo metu atlieka karantiną savo apgyvendinimo vietoje, bet jeigu jų COVID-19 testai ketvirtadienį bus neigiami, sportininkai galės tęsti treniruotes jau penktadienį, pridūrė AFP pašnekovas.

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) trečiadienį pranešė, kad iš daugiau kaip 8 tūkst. žmonių, atvykusių į žaidynes liepos 1–13 dienomis, tik trims buvo nustatyta COVID-19. Šie asmenys buvo izoliuoti.

TOKS vadovas Thomas Bachas taip pat pažadėjo „nesukelti jokios rizikos“ Japonijai vykstant žaidynėms, prasidėsiančioms liepos 23 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)