Liepos 14-ąją Vilniuje netoli Upės gatvės, prie malūnsparnių nusileidimo aikštelės pirmą kartą vyks būtent moterims skirtas triatlono renginys.

Kodėl būtent moterų, kodėl triatlono ir koks bei kam šis renginys, mintimis pasidalijo viena renginio organizatorių Agnė Šniukienė.

– Kodėl išskirtinai moterų triatlonas?

– Sporte mums dar reikia viena kitos palaikymo, pavyzdžio, padrąsinimo. Reikia jausmo, kad esame panašaus pajėgumo. Reikia saugumo trasose, empatijos.

Šiuo renginiu siekiame paskatinti moteris išdrįsti ir patikėti savo jėgomis.Pačiai pradžiai, pirmiems kartams moterų bendrystė tik į naudą.

Moterų triatlonas įveikiamas kiekvienai bent kiek sportuojančiai (ir nebūtinai!), bent 100 m nuplaukti, 5 km numinti ir 1,5 km nubėgti galinčiai merginai ar moteriai. Čia nebūtinas specialus pasiruošimas, tereikia turėti noro, drąsos stoti prie starto linijos ir drauge su kitomis bendramintėmis įveikti simbolinius plaukimo, dviračių ir bėgimo atstumus.

– Ar gali dalyvauti vyrai?

– O kaip gi be vyrų. Geriausia motyvacija – geras pavyzdys. Tam sukūrėme šeimos estafetę, kur pasinerti į triatlono nuotykį gali visa šeima.

Šeimos estafėje privalo dalyvauti vienas vyras/berniukas, vienas vaikas ir viena moteris/mergaitė. Tad nebūtinai privalo būti mama ir tėtis – vyrai drąsiai gali „skolintis“ moteris ir vaikus bei smagiai sudalyvauti su sesėmis, mamomis, dukterėčiomis, bendradarbėmis ar kaimynėmis.

– Kokie nuotoliai laukia moterų triatlono varžybose ir koks būtinas fizinis pasiruošimas reikalingas, jog būtų galima dalyvauti moterų triatlone?

– Šiam moterų triatlonui nereikia fizinio pasiruošimo. Tiesiog reikia nespaudžiant savęs, jaučiant malonumą pasimėgauti trasa. Inga Paplauskė ir „Ironmamos“ padės!:) Šiose varžyboes yra du startai, dvi distancijos: vaikų (4-6 m), kur vietoj plaukimo vaikams tereiks susišlapinti veiduką, 2,5 km minti dviratuku, paspirtuku ar balansiniu dviratuku bei 500 bėgti.

Dviračių šalmus užsisegti ir nusisegti gali padėti vienas iš tėvų laukdami tranzito zonoje. Vėliau lauks bendras startas likusioms kategorijoms (moterų, moterų estafečių, šeimų estafečių ir kartų estafečių) – 100 m plaukti, 5 km minti ir 1,5 bėgti.

– Kokios sportinės įrangos reikia, kad būtų galima dalyvauti dar šiemet moterų triatlone?

– Plaukimo akinukai. Dviračio (yra nuomų variantai), šalmo (galime paskolinti), bėgimo batelių!

– Triatlonas – fiziškai sunki sporto šaka, kurią sudaro trys disciplinos, kodėl moterims tai geras pasirinkimas?

– Tai yra tiek sunku, kiek iš savęs spausime. Pati distancija iš savęs nėra alinanti. Jei viską išdėliosime su protu, taisojant save ir žiūrint kaip į nuotykį, žaidimą – viskas taps nuostabiu potyriu.

Renginio programa (liepos 14 d.):

18:00-20:00 – varžybų dalyvių registracija ir starto paketų išdavimas (Vilniaus, Upės gatvė, Prie malūnsparnio nusileidimo aikštelės).

19:00-19:45 – tranzito zona atidaryta dalyviams – BIKE CHECK-IN (Upės gatvė, prie malūnsparnio nusileidimo aikštelės).

19:45-20:00 – instruktažas prie vandens.

20:00 – vaikų startas

20:20 – vaikų apdovanojimai

20:30 – moterų ir estafečių startas

21:30 – apdovanojimai

Daugiau informacijos – www.moterutriatlonas.lt.

Moterys triatlone

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)