Pasak Lietuvos atstovų, tai – itin aukštas pasiekimas, kurio Lietuva neturėjo daugiau nei dešimtmetį ir kuris gali reikšti naują puslapį augančioje Lietuvos buriuotojų kartoje.

Iš viso Lietuvai šiame čempionate atstovavo 5 buriuotojai – E. Scheidtas, Rokas Rimša, kuris pateko į bronzinį laivyną, Justinas Petkauskas, Marius Antanavičius ir Benas Bestauskas.

„Tai buvo ilgos ir sudėtingos varžybos – visas dienas leidome ant vandens, lenktyniaudami, tad visi tikrai pavargę, tačiau laimingi. „Optimist“ klasė yra bet kokio buriavimo pagrindas, čia įgaunami svarbiausi įgūdžiai. Erikas turėjo daugiau patirties šiuose vandenyse bei apskritai tarptautinėse varžybose, tačiau kiti Lietuvos atstovai taip pat tikrai pasirodė labai gerai, o patirties atžvilgiu – tai apskritai buvo nuostabios varžybos su stipriais konkurentais, buriuotojiškomis sąlygomis, stipriu vėju“,- po finišo teigė G. Volungevičiūtė-Scheidt.

Pasak Lietuvos „Optimist“ asociacijos prezidentės Astos Pajarskienės, Lietuva jau daugiau nei dešimtmetį neturėjo savo atstovo auksiniame Pasaulio čempionato laivyne, tad E. Scheidto pasiekimas yra reikšmingas žingsnis į priekį, juolab, kad didelė dalis jo konkurentų,
užėmusių aukštesnes vietas, buvo bent keleriais metais vyresni, o tai, buriuojant sudėtingesnėmis, stipraus vėjo sąlygomis gali turėti daug reikšmės.

Itin gerai Lietuvos atstovai pasirodė ir komandinėse varžybose, kur skirtingų šalių komandos varžosi ne individualiose rungtyse, kiekvienas kovodamas už savo rezultatą, tačiau komandomis, gindami savo šalies vardą. Lietuviai, neturėdami beveik jokios patirties tokio
formato varžybose, ne tik sugebėjo atsirinkti tarp 48 šiame formate dalyvavusių valstybių, tačiau net ir užimti 16-ąją vietą.

Pasaulio „Optimist“ čempionatą laimėjo Brazilijos atstovas Alex di Francesco Kuhl, antrąją vietą užėmė JAV buriuotojas Gil Hackel, trečiąją vietą - Italijos atstovas Alex Demurtas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)