Apie plaukikui fiksuotą koronavirusą pranešė Lietuvos delegaciją priėmęs Hiracukos miestas. Atleto tapatybė neatskleidžiama, tačiau minima, kad sportininkas yra 30-ies metų.

Teigiama, kad trečiadienį atvykus plaukiko testas buvo neigiamas, tačiau atlikus pakartotinį testą fiksuotas COVID-19 atvejis.

Šeštadienį sportininkui bus atliktas dar vienas tyrimas siekiant nustatyti, ar Lietuvos sportininkas užsikrėtęs virusu.

Pranešama, kad lietuvis treniravosi Hiracukos baseine, tad dabar miesto sveikatos saugos specialistai aiškinasi, ar koronavirusu neužsikrėtė daugiau asmenų. Teigiama, kad Lietuvos delegacija naudojosi tik jai skirta transporto priemone.

Lietuvos plaukimo delegacija į Japoniją išvyko antradienį, kur ruošis liepos 23 d. startuosiančioms Tokijo olimpinėms žaidynėms.

LTOK: informacija nėra teisinga

Penktadienį vakare situaciją komentavo Lietuvos tautinis olimpinis komitetas.

„Japonijos žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija apie Lietuvos plaukimo rinktinėje nustatytą COVID-19 atvejį nėra teisinga.

Kiekvieną rytą visiems Lietuvos delegacijos nariams atliekami antigeno testai. Penktadienį vieno iš sportininkų testas parodė abejotiną rezultatą, todėl atletas buvo išvežtas į ligoninę PGR testui. Šis buvo neigiamas.

Šeštadienio rytą Japonijos laiku sportininkui bus atliktas dar vienas PGR testas, kurio rezultatus pranešime“, – praneša LTOK komunikacijos vadovė Lina Motužytė.

Galiausiai šeštadienį paaiškėjo, kad ir pakartotinis PGR testas buvo neigiamas, tad visi Lietuvos plaukikai galėjo grįžti į įprastą treniruočių ritmą.

Išbandė plaukimo bazes

„Skrydis buvo geras. Nusileidus Tokijuje vyko labai ilgi patikrinimai, buvome tikrai pavargę. Kol kas nedaug spėjome pamatyti: maistas normalus, baseinas geras“, – LTOK.lt pasakojo Danas Rapšys.

Jį, Giedrių Titenį, Andrių Šidlauską, Deividą Margevičių, Simoną Bilį, Kotryną Teterevkovą ir aptarnaujančio personalo narius Hiracukoje pasitiko keliomis dienomis anksčiau atvykę Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Olimpinio sporto direkcijos vadovai Einius Petkus ir Agnė Vanagienė.

Ketvirtadienį geriausi Lietuvos plaukikai išbandė Soho parko plaukimo baseiną, kur treniruosis iki išvykimo į Olimpinį kaimelį Tokijuje.

„Sporto bazė – puiki. Dirbame 50 m ilgio baseine, kuris kol kas priklauso tik mums. Laukia geros dvi savaitės treniruočių prieš olimpines žaidynes“, – sakė ketvirtosioms savo karjeroje olimpinėms žaidynėms besiruošiantis G. Titenis.

Dėl itin griežtų saugumo reikalavimų į Olimpinį kaimelį sportininkai įleidžiami tik likus 5 dienoms iki pirmųjų savo sporto šakos varžybų, o išvykti turės per 48 valandas nuo paskutiniojo savo starto. Todėl galimybė aklimatizuotis Hiracukoje – itin svarbi.

Bendradarbiavimas tarp Japonijos miestų ir olimpinėse žaidynėse dalyvaujančių šalių yra paremtas tarpkultūrinių mainų principu. Hiracukos gyventojai taip pat palaikys mūsų sportininkus olimpinių startų metu.

Lietuvos garbę olimpinėse žaidynėse gins šeši plaukikai: Danas Rapšys, Andrius Šidlauskas, Giedrius Titenis, Simonas Bilis, Deividas Margevičius ir Kotryna Teterevkova.

Iš 2020-ųjų dėl koronaviruso krizės perkelta Tokijo olimpiada prasidės liepos 23-ąją ir truks iki rugpjūčio 8-osios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)