Lietingą rytą, likus dviem savaitėms iki olimpiados – didžiausio sporto renginio nuo pandemijos pradžios – atidarymo, olimpinė ugnis žibinte per kuklią ceremoniją ant scenos buvo perduota Tokijo gubernatorei Yuriko Koike.

Olimpiados organizatoriai ir Japonijos vyriausybės pareigūnai ketvirtadienį vakare paskelbė savo sprendimą, kad „jokių žiūrovų“ Tokijo olimpiniuose centruose nebus.

Anksčiau ketvirtadienį Japonijos vyriausybė dėl koronaviruso pandemijos paskelbė naują ekstremaliąją padėtį Tokijuje, galiosiančią per visas olimpines žaidynes.

Tai reiškia, kad ši olimpiada bus pirmoji, vyksianti daugiausia už uždarų durų. Dauguma olimpinių rungčių numatytos Tokijuje, nors kai kurios bus organizuojamos ne Japonijos sostinėje.

Olimpinio deglo estafetė prasidėjo kovo mėnesį ir turėjo paskatinti pozityvų nusiteikimą olimpiados atžvilgiu, bet daugelyje šalies vietų, įskaitant Tokiją, buvo uždrausta deglą nešti viešaisiais keliais, kad nesirinktų žiūrovai ir jų miniose neplistų virusas.

Prieš olimpinės ugnies atvykimą į sostinę penki kostiumuoti trimitininkai po stogeliu, saugojusiu nuo dulksnos, sugrojo įkvepiančią melodiją. Ceremoniją stebėjo tik žurnalistai ir pareigūnai.

Penktadienio renginys parodė, kokia atmosfera gali laukti sportininkų per olimpiados atidarymo ceremoniją liepos 23 dieną Nacionaliniame stadione miesto centre.

Ketvirtadienį vakare Y. Koike sakė, kad jai „veria širdį“ dėl sprendimo neįleisti žiūrovų į olimpiados tribūnas, bet organizatoriai pabrėžė neturintys pasirinkimo, nes užsikrėtimo pandeminiu koronavirusu atvejų daugėja, o užkrečiamesnė delta atmaina kelia vis didesnį susirūpinimą.

Anksčiau organizatoriai tikėjosi, kad į tribūnas bus galima įleisti iki 10 tūkst. žiūrovų, bet dabar daugumą varžybų stebės tik pareigūnai ir atstovai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)