„Norėjosi energiją nukreipti tinkama linkme“, – šyptelėjo dar vieną Lietuvos rekordą pagerinęs bėgikas S. Bertašius.

Penktadienį sportininkas sulaukė skausmingos žinios – svajonę dalyvauti olimpinėse žaidynėse teks atidėti trejiems metams. Tačiau suvaldyti emocijas ir sutelkti save naujam tikslui pakako savaitgalio.

Nansi (Prancūzija) vykusiose „World Athletics“ Kontinentinio turo varžybose S.Bertašius 1500 m rungtyje finišavo trečias. Sportininkas iškovojo 1182 reitingo taškus, kurie bus svarbūs kovojant dėl kelialapio į Judžine (JAV) kitąmet vyksiantį pasaulio lengvosios atletikos čempionatą.

Varžybose triumfavo Boazas Kiprugutas iš Kenijos, nuotolį nubėgęs per 3 min. 36,15 sek. Antras finišavo Alžyro atstovas Samiras Keddaras, kurio laikas – 3 min. 36,90 sek.

„Tai turbūt vienas greičiausių bėgimų karjeroje, dar prieš startą mačiau, kad laukia puiki kompanija, o „pace maker‘io“ (tempą diktuojančio bėgiko – aut. past.) darbą atliks lenkas Adamas Czerwinskis, atliekantis šias pareigas tiek auksinio turo varžybose, tiek Deimantinėje lygoje. Bėgimo metu bėgau grupės gale, žiūrint retrospektyviai – nelabai protingai. Vis stengiausi ištrūkti iš paskutinės pozicijos, aplenkti varžovus, bet visi bėgo greitai ir glaudžiai, tad mano bandymai lenkti baigdavosi tuo, kad posūkius įveikinėdavau plačiai, pirmo takelio išorinėje dalyje“, – pasakojo S.Bertašius.

Tai buvo trečias lietuvio startas Kontinentinio turo varžybose šį sezoną. Pirmus du sykius – Graikijoje ir Čekijoje – mūsiškis iškovojo pergales, o distanciją abu kartus įveikė greičiau nei per 3 min. 38 sek. Vis dėlto durų į dar aukštesnio lygio varžybas pirmosios vietos ir Lietuvos rekordas neatvėrė.

„Šiek tiek pikta, kad per svarbiausią mėnesį, birželį, turėjau tik du aukšto lygio startus. Žinoma, suprasčiau, jei tų varžybų nelaimėčiau ir nerodyčiau aukštų rezultatų. Nežinau... Manau, reitingo sistema iškreipia konkurenciją, galbūt vieni vadybininkai turi daugiau galių savo žmones „prastumti“ į aukšto lygio varžybas, nepaisant jų rezultatų, o kiti neturi tokių sugebėjimų ir pažinčių. Pikta, nes žinau, kad jei būčiau turėjęs vieną kitą aukštesnio lygio startą, galbūt būčiau galėjęs įšokti į olimpinį traukinį. Yra kaip yra“, – teigė S.Bertašius.

Atrankos į Tokijo olimpines žaidynes reitinge Juozapo Garalevičaus auklėtinis liko ketvirtas už brūkšnio. Varžydamasis su pagrindiniais konkurentais S.Bertašius šį sezoną nepralaimėjo nė vienam varžovui iškovojusiam teisę dalyvauti žaidynėse.

„Tą pačią dieną, kai sužinojau, jog nepatekau į olimpines žaidynes, norėjosi energiją nukreipti tinkama linkme ir bandyti rodyti aukštus rezultatus varžybose per likusį vasaros sezoną. Norisi pagerinti savo asmeninį rekordą iki tokio rezultato, kuris atvertų daugiau durų, kad kitą sezoną būtų paprasčiau rinkti reitingo taškus“, – sakė S.Bertašius.

Sekmadienį Lietuvos lengvaatletis dalyvaus Sotevilyje (Prancūzija) vyksiančiose Kontinentinio turo varžybose.