Lemiamos įtakos turnyrinėje lentelėje jau neturėjusiame trečio turo susitikime Lietuvos ekipa po permainingos kovos nugalėjo Graikiją rezultatu 9:7. Finalo repeticija tapusiose rungtynėse nugalėtojams net 3 taškus pelnė Audrius Bieliauskas, 2 taškus surinko Vytas Valinčius, po 1 tašką pelnė Dmitris Lukas Prongos, Edvardas Matusevičius, Aivaras Jacyna ir Mantas Aidukas.

„Mūsų žaidimas vis gerėja. Pergalę prieš Graikijos rinktinę lėmė geri atmušimai ir pakankamai gera gynyba, nors neišvengėme keleto klaidų. Manau, kad laimėti finalą mūsų ir graikų galimybės yra lygios. Laukia intriguojančios rungtynės. Turim galimybę po dviejų nesėkmingų bandymų prasimušti į Europos čempionatą. Rinktinės senbuviai sako, kad ši Lietuvos rinktinė yra stipriausia per visą istoriją. Jeigu laimėsim finalą ir pateksim į Europos čempionatą, tada tikrai sakysim, kad stipriausia“, – tvirtina stipriausios pasaulyje MLB lygos klubų viliojamas 18-etis V. Valinčius.

Lietuvos rinktinė du kartus buvo per žingsnį nuo kelialapio į Europos čempionatą. 2017 metais Lietuvos beisbolininkai lemiamoje kovoje svečiuose pralaimėjo Austrijai, o 2019 metais Utenoje turėjo pripažinti Izraelio pranašumą. Lietuvos ekipą įveikusi Izraelio rinktinė pateko į Europos pirmenybes ir iškovojo kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes.

„Finale Lietuvos rinktinė bus stipriausios sudėties. Rungtynėse su graikais davėme keliams žaidėjams pailsėti. Bet pagrindiniai lyderiai žaidė, nes jie patys veržėsi į aikštę ir norėjo įgyti žaidybinės patirties. Turim gerų metikų, nuo jų daug priklausys rungtynių baigtis. Marius Balandis pirmose rungtynėse trečiadienį atliko 85 metimus. Beisbole norint pilnai atsigauti metikui, reikia ilsėtis penkias dienas. Bet Marius yra kupinas noro kovoti už Lietuvą, už savo šalį, kaip ir visi kiti rinktinės vyrai. Visi pasiruošę kautis dėl kelialapio į Europos čempionatą“, – teigia Lietuvos rinktinės treneris Willas Gordonas.

Utenos beisbolo stadione Lietuvos ir Graikijos lemiamos finalo rungtynės vyks šeštadienį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)