NBC kanado „Today“ laidoje pasirodžiusi Ch. Richardson tvirtino, kad prisiima atsakomybę už savo veiksmus: „Žinau, ką padariau, žinau, ką turėjau padaryti ir kas man nebuvo leidžiama. Ir vis dėlto, priėmiau tokį sprendimą. Tikrai neieškau pasiteisinimo ar užuojautos mano atveju“.

Sprinterė užsitikrino bilietą į Tokijo olimpines žaidymes laimėjusi JAV olimpinės atrankos moterų 100 m bėgimą dar praėjusį mėnesį Oregone. Dėl teigiamo dopingo testo jos rezultatas automatiškai naikinamas ir jai nebus leista dalyvauti olimpiniame bėgime.

Ch. Richardson pasakojo, kad mirė jos biologinė motina ir iš dalies dėl to lengvaatletė ėmė ir pavartojo marihuanos.

„Apie tai sužinojau iš žiniasklaidos atstovo. Galvojau, kad tai bus normalus interviu, o tuomet pokalbio metu man visiškai svetimas žmogus pasakė žinią apie biologinės motinos mirtį. Tai buvo sukrečianti patirtis, patyriau nervinį šoką, kas tu esi, kad tai praneštum man? – pasakojo sprinterė. – Mane apakino emocijos, negeros naujienos, faktas, kad negaliu nuo to pasislėpti. Stengiausi paslėpti ir savo skausmą“.

Dėl pavojaus atletų sveikatai ir potencialios įtakos rezultatams, iškreipiančios sporto dvasią, Pasaulio antidopingo agentūra ir JAV antidopingo agentūra draudžia marihuaną.

„Viskas, ką darau, yra natūra. Jokių steroidų ar kitų cheminių medžiagų. Šis incidentas buvo apie marihuaną. Kai sankcijos pasibaigs ir galėsiu vėl varžytis, su kiekvienu žingsniu mane galės stabdyti antidopingo agentūra ir tikrinti. Būsiu pasirengusi“, – teigė Ch. Richardson.

„Sha'Carri Richardson situacija yra nepaprastai nesėkminga ir nuvilianti visiems, kas buvo į tai įtrauktas, – teigiama JAV lengvosios atletikos federacijos pranešime. – Atletų sveikata ir gerovė yra mūsų prioritetas ir mes dirbsime su ja, kad padėtume jai įveikti visus psichologinius iššūkius dabar ir ateityje“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)