Derybas su potencialiais kandidatais pradėjusi IAAF paskelbti, kur bus perkeltos pirmenybės, žada liepos pabaigoje.

Sprendimą atimti teisę rengti varžybas iš Minsko IAAF argumentuoja „neapibrėžtumais, susijusiais su diplomatiniais santykiais ir kelionių į Baltarusiją draudimais“.

Sportinio ėjimo komandų čempionatas numatytas kitų metų balandį. Jis turėjo įvykti dar pernai, bet buvo atidėtas dėl pandemijos.

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos atstovai Delfi teigė neketinantys siūlytis perimti varžybų organizavimą iš kaimynų.

Primename, kad šiemet iš Baltarusijos jau buvo iškelti pasaulio ledo ritulio ir šiuolaikinės penkiakovės čempionatai, pasaulio biatlono taurės varžybų etapas, Europos dviračių treko pirmenybės.

Pastarąsias dabar pretenduoja surengti Panevėžys. Ateinantį pirmadienį Europos dviračių sporto sąjungos (UEC) vadovai apsilankys tiek Aukštaitijos sostinėje, tiek Vilniuje, kur dalyvaus susitikime su premjere Ingrida Šimonyte bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovais.

Į Lietuvą atvyks aukščiausio rango delegacija: UEC prezidentas iš Italijos Enrico Della Casa ir generalinis sekretorius iš Jungtinės Karalystės Alasdairas Maclennanas.

„Po vizito UEC žada greitu metu apsispręsti, kur perkels Europos čempionatą. Apie konkurentus girdėjome tik neoficialiai, tikimės, kad pasirinks mus. Šansai – realūs, tai būtų didelė šventė Lietuvai, galimybė savų žiūrovų akivaizdoje išlydėti apie karjeros pabaigą kalbančią mūsų žvaigždę Simoną Krupeckaitę“, – Delfi sakė Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) prezidentas Darius Levickis.

Europos dviračių treko pirmenybės turėjo vykti birželio 23-27 d. Minske. Kuomet gegužės pabaigoje virš Baltarusijos buvo perimtas ir nutupdytas į Vilnių skridęs reisinis laineris, o juo keliavęs Baltarusijos opozicijos aktyvistas Romanas Protasevičius – sulaikytas kartu su drauge, UEC nutarė ieškoti varžyboms naujų šeimininkų.

Vasaros pradžioje nuspręsta pirmenybes atidėti iki ateinančio spalio.

Primename, kad Lietuva siūlėsi surengti ir dalį pavasarį vykusio planetos ledo ritulio čempionato, tačiau tuomet visas turnyras buvo patikėtas Rygai (Latvija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)