Naujasis Lietuvos dviračių plento grupinių lenktynių čempionas Ignas Konovalovas („Groupama – FDJ“) šeštadienį startavo 108-osiose labiausiai prestižinėse daugiadienės lenktynėse „Tour de France“, tačiau jau pirmajame etape jam teko pasitraukti iš kovos. Patyręs lietuvis etapo pabaigoje griuvo ir dėl patirtų sužalojimų nebegalėjo tęsti lenktynių.

Jis greitosios pagalbos automobiliu buvo nugabentas į ligoninę, kur jam buvo atliekami tyrimai.

Sekmadienio rytą I. Konovalovas iš ligoninės kreipėsi į visus savo gerbėjus ir sekėjus socialiniame tinkle „Instagram“, kur nuramino – didelio pavojaus sveikatai nėra.

„Labas rytas visiems. Ačiū, kas rašėte, stebėjote, sekate. „Tour de France man pasibaigė vos prasidėjęs. Toks jau mūsų sportas, taip jau yra. Reikia su tuo susitaikyti. Ka padarysi, – kalbėjo Lietuvos dviratininkas. – Naktį praleidau ligoninėje, intensyvios terapijos palatoje. Niekas nelūžę, viskas ok, bet dėl visų tyrimų nori palaikyti, nes buvau praradęs sąmonę. Dvi paras laikys čia. Dėl vidaus organų dar yra klausimų, bet šiaip viskas gerai. Ačiū dar kartą, daug gavau žinučių“.

Iki finišo likus 7,7 km, pagrindinėje grupėje prieš I. Konovalovą griuvo du dviratininkai. Mūsų šalies čempionas, siekdamas išvengti susidūrimo, staigiai stabdė ir netrukus vertėsi per galvą, nulėkė į griovį, o jo dviratis nuskriejo maždaug 10 metrų. Ant gulinčio Lietuvos dviratininko užvirto keli varžovai. Iš viso į griūtį pateko kelios dešimtys dviratininkų.


„Groupama – FDJ“ komanda netrukus pranešė, kad I. Konovalovas patyrė galvos traumą, dėl kurios buvo praradęs sąmonę. Dviratininkas nugabentas į Bresto ligoninę, kur jam buvo atliekami papildomi tyrimai.

197,8 km ilgio pirmąjį etapą laimėjo pasaulio čempionas prancūzas Julian Alaphilippe („Deceuninck – Quick Step“) – 4 val. 39 min. 5 sek. (vid. greitis – 42,525 km/h). 8-21 vietas užėmę dviratininkai atsiliko 8 sek. Antras finišavo australas Michael Matthews („BikeExchange“), o trečias – slovėnas Primož Roglič („Jumbo-Visma“).

Lenktynes pradėjo 184 dviratininkai iš 23 komandų.

35 metų I. Konovalovas „Tour de France“ lenktynėse startavo trečią kartą. Jis šiose varžybose dalyvavo ir 2010 bei 2017 metais.

Prancūzų leidinys „L'Equipe“ praneša, kad masinę dviratininkų griūtį sukėlė moteris, kurios jau ieško policija, teisme jai ruošiamas ieškinys. Teigiama, kad ji žengė į gatvę kaip tik tuo metu, kai artinosi didžiausia dviratininkų grupė. Rankose moteris laikė plakatą, ant kurio buvo parašyta „Allez Omi-Opi“ ir rodė jį šypsodamasi kamerai ant motociklo.

Negalėdamas išvengti susidūrimo į ją trenkėsi peletono priekyje važiavęs vokietis Tony Martinas, netrukus įvyko masinė griūtis, kurioje atsidūrė mažiausiai 30 dalyvių. Kai kurie iš jų buvo sunkiai sužeisti.

Masinė dviratininkų griūtis "Tour de France" lenktynėse, kurią veikiausiai sukėlė moteris

Mes tai moteriai pateiksime kaltinimus, – tvirtino prestižinių dviračių lenktynių direktorius Pierre-Yves Thouault. – Mes tai padarysime, kad ta mažoji dalis žmonių, kurie taip elgiasi, nesugadintų kitiems šou“.

Sprendžiant apie užrašą, moteris gali būti kilusi iš vokiškai kalbančių kraštų. Griūtyje moteris nenukentėjo, kurį laiką, kaip rodė televizijos kameros, mėgino padėti sužeistiems dalyviams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)