Olimpinės dienos ugnis buvo įžiebta prie Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) pastato, o jos kelionę link Baltojo tilto pradėjo baidarininkas Mindaugas Maldonis.

Pakeliui link sporto šventės centro iš jo estafetę perėmė penkiakovininkas Justinas Kinderis, vėliau – taip pat penkiakovininkė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, kol galiausiai olimpinė čempionė deglą į rankas perdavė Lietuvos Respublikos Prezidentui Gitanui Nausėdai.

Būtent šalies vadovas, įžiebęs Olimpinės dienos aukurą, oficialiai paskelbė apie renginio pradžią.

„Olimpinę ugnį įžiebiau pirmą kartą. Tai – ypatingas jausmas, nes supranti, kad tai yra kažko labai svarbaus pradžia, o tu savo nedidele dalimi prie to prisidėjai“, – įspūdžiais dalijosi G. Nausėda.

Olimpinės dienos finalinio renginio atidarymas

„Sunkus tas deglas, – po ceremonijos juokėsi būsimas žaidynių debiutantas M. Maldonis. – Buvo labai smagu dalyvauti deglo nešime, ypač, kai ne vienas, o keturiese bėgome.“

Pasibaigus atidarymo ceremonijai į Olimpinės dienos renginį susirinkę dalyviai kartu apšilo „Impuls“ mankštoje. Po jos visi pasileido į taškų ir prizų medžioklę – prie Baltojo tilto jų laukia 46 sportinės veiklos, kurias atlikus dalyvių „Omaps“ programėlę papildo tam tikras taškų skaičius. Jį dienos pabaigoje bus galima iškeisti į įvairius LTeam ir „Decathlon“ prizus.

Sporto šventėje vilniečių ir miesto svečių taip pat laukia bėgimo ir rogainingo varžybas, taip pat žiūrovai bus kviečiami stebėti breiko ir parodomoji riedlentininkų programa, o nuo 17 val. visi galės susiburti nemokamame Vido Bareikio koncerte. Jo metu vienas populiariausių šalies atlikėjų atliks ir visai neseniai pristatytą dainą, skirtą į Tokijo olimpines žaidynes vyksiantiems LTeam sportininkams palaikyti.

„Matau įvairaus amžiaus žmonių, žmonių su negalia – tokių, kurie mėgsta sportuoti. Linkiu, kad tokių žmonių atsirastų vis daugiau, nes sportas – be galo smagus. Galiu pasakyti, kad kuo labiau įtemptas darbas – tuo didesnę atgaivą teikia judėjimas, sportas tomis retomis laisvomis minutėmis. Kiekvieną savaitgalį ir pats stengiuosi jas išnaudoti ar dviračiui, ar futbolui, ar krepšiniui“, – pasakojo šalies vadovas G. Nausėda.

„Mes labai džiaugiamės, kad šiemet Vilniuje vėl turime tą tikrąją Olimpinę dieną ir su šia sporto švente tęsiame savo kelionę po Lietuvą“, – po metų pertraukos sugrįžusiu tradiciniu renginiu džiaugėsi LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)