Nuo tokių užpuolimo situacijų nesame apsaugoti nė vienas, todėl profesionalus Lietuvos kikboksininkas Sergejus Maslobojevas sako, kad labai svarbu žinoti kaip elgtis, kai su jomis susiduriama.

„Svarbiausia nevaidinti didvyrio, nes viena klaida gali kainuoti jūsų gyvybę“, – pasakoja jis. Laidoje „Kaip išmokti?“ S. Maslobojevas supažindina su penkiais savigynos būdais, kuriuos turi žinoti visi, jei kada nors būs netikėtai užpulti.

Pirmasis S. Maslobojevo patarimas – visais įmanomais būdais bandyti išvengti kovos ir mėginti pabėgti nuo priešininko. Kaip jis teigia, rėkimas – taip pat savigynos priemonė, kuri padeda atkreipti aplinkinių žmonių dėmesį, kad priešininkas sutriktų ir išsigąstų.

„Niekada nežinai, kas yra tavo priešas, gal jis turi kišenėje peilį, gal jis yra profesionalus kovotojas, o gal už tave fiziškai stipresnis, todėl geriau nerizikuoti“, – sako S. Maslobojevas.

Kitoje situacijoje laidos svečias dalinasi patirtimi, kaip galima nuraminti priešininką ir apsiginti be kovos, bandant jį paveikti psichologiškai.

„Nuo alkoholio apsvaigę ir įsiaudrinę žmonės nesupranta ką daro ir pradeda elgtis agresyviai. Tokiu momentu labai svarbu neparodyti savo baimės ar nepasitikėjimo savimi, kontroliuoti priešininko rankas, žiūrėti tiesiai jam į akis ir mėginti jį įtikinti, kad jam to nereikia“, – mokina S. Maslobojevas.

Jei matote, kad niekaip nepavyks išvengti kovos, laidos svečias pataria pulti pirmiems. Jis rodo, kokius judesius galima panaudoti ir į kurią vietą smūgiuoti, kad priešininkas bent trumpam atsitrauktų ir galėtumėte susirasti sau pagalbą.

Laidos svečias taip pat demonstruoja, kaip galima nugalėti priešą netikėtumu.

„Tegul jis galvoja, kad kontroliuoja situaciją, kad jūs pasiduodate, kad jūs nesipriešinsite. Kai manai, kad tavo priešininkas yra silpnas ir jis pasiduoda, netikėtumo faktorius gali būti lemiamas ir juo galima pasinaudoti smūgiuojant į jautriausią vyro vietą“, – teigia S. Maslobojevas

Laidą „Kaip išmokti“ ir 5 savigynos būdus pamatykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)