Vyriausioji žaidynių organizatorė Seiko Hashimoto įspėjo, kad, siekiant užtikrinti saugumą, teks „gerokai apriboti“ šventimą, ir pripažino, kad organizatoriai turės būti „kūrybingi“, kad sukurtų šventinę atmosferą.

Organizatoriai pirmadienį nusprendė į kiekvieną areną leisti po ne daugiau kaip 10 tūkst. žiūrovų, tačiau S. Hashimoto įspėjo juos nesitikėti tokios pat šventinės atmosferos, kuria šiuo metu mėgaujasi Europos futbolo čempionato sirgaliai.

„Europos arenos pripildytos šventinės nuotaikos, – teigė ji. – Deja, mums veikiausiai nepavyks to atkartoti.“

Norėdami patekti į arenas, žiūrovai turės laikytis kelių koronaviruso reikalavimų – bus privalu matuotis temperatūrą ir dėvėti veido kaukę. To nedarysiantys žmonės negalės atgauti pinigų už bilietus. Arenų viduje žiūrovams bus draudžiama garsiai sirgti už tam tikrus sportininkus ar „tiesiogiai kontaktuoti su kitais žiūrovais“. Iš karto po renginio pabaigos jų taip pat bus prašoma eiti tiesiai namo.

Taip pat nebus galima prašyti atletų autografų ar „išreikšti žodinį palaikymą“, nebus galima mojuoti rankšluosčiais ar naudoti „bet kokią kitą palaikymo formą, dėl kurios gali kilti būriavimasis“.

„Teks numalšinti šventinę nuotaiką, tai tapo dideliu iššūkiu, – reporteriams sakė S. Hashimoto. – Žmonės gali justi džiugesį savo širdyse, tačiau jie negali to išreikšti garsiai ir turi vengti minios.“

Sirgaliai taip pat turės apsieiti be alkoholio, nors jo tiekimas šiuo metu leidžiamas kituose Japonijoje vykstančiuose sporto renginiuose. S. Hashimoto nurodė, kad dėl draudimo apsispręsta siekiant „kaip įmanoma labiau nuraminti visuomenę“.

Nors pastarosiomis savaitėmis sumažėjo Japonijos visuomenės pasipriešinimas olimpinėms žaidynėms, apklausos rodo, kad maždaug pusė šalies žmonių vis dar nenori, kad sporto renginys prasidėtų po keturių savaičių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)