Prieš 4 metus po „Jusis Training“ klubo įkūrėjo ir trenerio M. Jusio sparnu patekę jaunieji Aleknos daro milžinišką pažangą ir gali būti įvardijami kaip vieni talentingiausių ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio jaunųjų lengvaatlečių.

Tai tik patvirtina faktas, kad Lietuvos lengvosios atletikos legendos sūnūs birželio viduryje vykusiose Vilniaus miesto sporto centro varžybose gerino asmeninius ir nacionalinius rekordus.

18 metų Mykolas Alekna 1,750 kg diską švystelėjo 67,71 m ir pagerino Andriui Gudžiui priklausiusį Lietuvos 19-mečių rekordą (65,51 m). 

Pasaulyje iki 20 metų amžiaus grupėje tai yra pirmas rezultatas šį sezoną ir ketvirtas per visą istoriją. O iki U20 rekordo Mykolui dabar trūksta tik 2,42 metro.

Savo ruožtu 20 metų Martynas Alekna minėtose varžybose įžengė į 60 m klubą (suaugusiųjų 2 kg diskas) – 2 metrais pagerino savo asmeninį rekordą (60,19 m). Europoje iki 23 metų amžiaus grupėje tai – penktas rezultatas šį sezoną.

„Šie rekordai nebuvo kažkokia staigmena, tai – labiau planuotas dalykas. Patys nenustebome, gal tai labiau nustebino kitus. Jų galimybės tikrai yra didesnės“, – Delfi pasakojo anksčiau rutulio stūmimo sektoriuje Lietuvai atstovavęs M. Jusis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)