Olimpinėje distancijoje (1500 m plaukimas, 40 km važiavimas dviračiu ir 10 km bėgimas) užtikrintai triumfavo Tautvydas Kopūstas („HighPeaks Lietuva“). Jis finišavo per 2 val. 25,2 sek.

Antrąją vietą užėmė Marius Skaisgirys („BTT Cloud“, 2:03.51,9), trečiąją – Gediminas Pajėda („BTT Cloud“, 2:05.41,9).

Po plaukimo rungties T. Kopūstas buvo antras, o jau po važiavimo dviračiu tapo lyderiu. Greičiausiai 10 km nubėgęs T. Kopūstas atitrūko nuo varžovų ir tapo nugalėtoju.

„Esu labai patenkintas savo rezultatu. Išvengiau klaidų, išlaikiau šaltą protą ir laikiausi savo plano dviratyje ir bėgime nepaisant to, kad buvau pirmoje pozicijoje. Varžybose nebuvo rinktinės narių: Igorio Kozlovskio ir Luko Prokopavičiaus, tačiau tikrai man asmeniškai nepritrūko konkurencijos. Nors pranašumas buvo nemažas, varžybos tikrai nebuvo lengvos“, – kalbėjo T. Kopūstas.

Sportininkas prisipažino, kad svilinantis karštis nepridėjo jėgų, todėl teko naudotis kiekviena maitinimo stotele atsigaivinimui.

„Karštis turėjo įtakos, buvo labai sunku bėgime. Reikėjo kovoti ne tik su įkalnėmis, bet ir su karščiu. Žinojau, kad bus karšta, todėl dviratyje gėriau dažnai, taip pat bėgime nepraleidau nei vienos maitinimo stotelės“, – pabrėžė T. Kopūstas.

Vienas geriausių Lietuvos triatlonininkų sako, kad Varėnos etapas jį visada žavi savo grožiu.

„Varėnos etapas yra mano mėgstamiausias. Labai gražus miestelis, graži gamta, būtų smagu ten nuvykti ne tik per varžybas, bet ir kada nors pailsėti. Dviračio trasa labai greita, bėgimas sudėtingas, nors šiais metais sukilimo bėgimo trasoje buvo mažiau, bet vis tiek įkalnės buvo sudėtingos ir pareikalavo daug jėgų“, – aiškino T. Kopūstas.

Tarp moterų greičiausia buvo Inga Aukselytė („TRItonas“, 2:21.34,6). Antra buvo Ieva Urbonavičiūtė („TRItonas“, 2:24.54,3), trečia – Unė Narkūnaitė („BTT Cloud“, 2:29.27,0).

„Buvo labai karšta ir pati buvau ne per geriausiai pasiruošusi. Neturėjau užkandžio trasoje. Bėgime stebėjau pagrindinę varžovę. Mačiau, kad ji artėja, bet žinojau, kad pranašumo užteks. Dviračių trasa buvo labai malonu, nors tek važiuoti prieš vėją. Masinis plaukimo startas visada yra sunkus, o bėgimas „užmušė“. Manau, kad mums dar pasisekė, kad startavome ryte ir dar nebuvo karščiausias metas. Rezultatą vertinti sunku, bet pergalė yra pergalė“, – sakė I. Aukselytė.

Sprinto varžybose (750 m plaukimas, 20 km dviračiu ir 5 km bėgimas) nugalėjo Titas Pumputis (Panevėžio triatlono klubas). Po plaukimo rungties nuo varžovų atitrūkęs sportininkas finišavo per 1 val. 2 min. 22,3 sek.
Antrąją vietą užėmė Tomas Burbulis (Trakų triatlono būrelis, 1:03.23,7), trečiąją – Eugenijus Rakitinas (Ignalinos plaukimo klubas, 1:03.51,1).

Moterų prizininkių trejetas atrodo taip: Orinta Mauraitė (Panevėžio triatlono klubas, 1:14.39,7), Gabrielė Garbauskaitė (Panevėžio triatlono klubas, 1:16.05,4) ir Sigita Šidlauskienė („TRItonas“, 1:17.01,4).

Sportininkai Varėnoje taip pat varžėsi akvatlono ir esfafečių rungtyse, mėgėjai galėjo išbandyti jėgas „Tri-Fun“ varžybose, o perspektyviausi Lietuvos triatlonininkai dalyvavo jiems atskirai skirtoje „Pro-Junior“ rungtyje.

„Pro-Junior“ varžybose nugalėjo Kristupas Rimkus (Panevėžio „TRI-Fun“), antrąją vietą užėmė Zigmas Reisas (VMSC „Ruoniai“), trečiąją – Pijus Dapkus (Panevėžio sporto centras).

Lietuvos triatlono taurės varžybose šalia Varėnos tvenkinio vyko trečius metus iš eilės.

Bendroje įskaitoje po dviejų etapų olimpinėje distancijoje pirmauja Gediminas Pajėda (1933 tšk.). Antras yra Marius Skaigirys (1918 tšk.), trečias – Donatas Stulgys (1865 tšk.). Tarp moterų pirmauja Inga Aukselytė (1632 tšk.), lenkianti Unę Narkūnaitę (1515 tšk.) ir Eglė Ragaišytę (1408 tšk.).

Sprinto distancijos lyderių trejetą sudaro Titas Pumputis (1993 tšk.), Tomas Burbulis (1981 tšk.) ir Povilas Strazdas (1964 tšk.). Moterų grupėje lyderės yra Orinta Mauraitė (1971 tšk.), Gabrielė Garbauskaitė (1965 tšk.) bei Beatričė Vinciūnaitė (1947 tšk.).

Trečiasis LTT etapas bus surengtas liepos 17 dieną Jonavoje. Šiame sezone iš viso įvyks penki etapai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)