Arčiausiai prizininkų pakylos estafečių varžybose buvo Lietuvos moterų rinktinė. Viktorija Michnovič, Algirda Mickuvienė ir Karolina Mickevičiūtė-Juodišienė tris etapus po 11,3 km įveikė per 2 val. 34 sek. ir iškovojo ketvirtą vietą. Nuo prizinės trečios vietos Lietuvos rinktinę skyrė 4 min. 38 sek. Bronzą laimėjo neutralios komandos statusu startavusios rusės, sidabras atiteko suomėms, o pasaulio čempionėmis tapo danės.

„Estafečių varžybose žemėlapis buvo pats sunkiausias šiame čempionate, o keliukų tinklas pats tankiausias. Šioje trasoje buvo svarbiausia orientavimasis. Užimta ketvirta vieta yra labai gerai ir visos tuo labai džiaugiamės“, – sakė V. Michnovič.

Vyrų estafečių varžybose reikėjo įveikti tris etapus po 14,4 km. Lietuvos rinktinė Šarūnas Dmukauskas, Ignas Ambrazas ir Jonas Maišelis trasą įveikė per 2 val. 12 min. 51 sek. ir užėmė 5 vietą. Nuo medalio Lietuvos rinktinę skyrė 6 min. 28 sek. Bronzą iškovojo Šveicarijos rinktinė, sidabrą „Neutrali“ komanda, o pasaulio čempionais tapo varžybų šeimininkai Suomijos orientacininkai.

„Pirmam etape Šarūnui nepavyko išvengti klaidų techniškoje trasoje ir viltis pakovoti dėl medalių subliūško. Su Ignu stengėmės išvengti orientavimosi klaidų ir pravažiavome gan stabiliai. Pavyko iškovoti aukštą penktą vietą. Nors nepavyko iškovoti medalių, tačiau penkta vieta pasaulio čempionate yra tikrai neblogai“, – teigė J. Maišelis.

Pasaulio čempionato ilgoje trasoje J. Maišelis iškovojo 6 vietą. 40 km trasą su 58 kontroliniais punktais, J. Maišelis įveikė per 1 val. 38 min. 53 sek. Nuo prizininkų pakylos J. Maišelį skyrė vos 1 min. 9 sek.

„Atvažiavau į pasaulio čempionatą laimėti medalį, todėl šešta vieta nedžiugina. Nors ir užkabina medalį už šeštą vietą, bet ši vieta manęs nei kiek nedžiugina. Startavau blogai ir važiuodamas į pirmą punktą padariau klaidą, kuri man kainavo apie 1 minutę laiko. Vėliau važiavosi gerai ir pasivijau varžovus. Prieš paskutinį punktą pasirinkau trumpesnį, bet kaip vėliau paaiškėjo lėtesnį pravažiavimą, kuris man greičiausiai kainavo dvi vietas. Bet ketvirta vieta būtų taip pat nedžiuginusi“, – apmaudo neslėpė 2019 m. pasaulio čempionate ilgoje trasoje 4 vietą iškovojęs J. Maišelis.

Moterų varžybose ilgoje trasoje aukščiausią vietą iš lietuvių užėmė A. Mickuvienė, kuri 30 km su 37 kontroliniais punktais įveikė per 1 val. 43 min. 41 sek.

Praėjusiame 2019 m. pasaulio čempionate Lietuvos orientacininkai kalnų dviračiais iškovojo bronzos medalį. Ilgoje trasoje tarp prizininkių pateko Gabrielė Andrašiūnienė. Šių metų pasaulio čempionate G. Andrašiūnienė nestartavo, nes yra motinystės atostogose.

Liepos 3-9 d. Čekijoje vyks pasaulio orientavimosi bėgte čempionatas. Jame startuos dešimt Lietuvos orientacininkų.