Vyrų disko metimo varžybose triumfavęs Martynas Alekna 2 kg diską švystelėjo 60 m 19 cm. Jis 2 metrais pagerino savo asmeninį rekordą ir tapo 16-u disko metiku Lietuvoje, įveikusius 60 m ribą.

Šis rezultatas Europos U23 grupėje yra penktas. M. Alekna šiemet dalyvaus Europos U23 lengvosios atletikos čempionate.

„Praėjęs sezonas Martynui nebuvo itin sėkmingas, tačiau sportininkas visus metus sunkiai dirbo, parodė tikrąjį charakterį ir įžengė į 60 m klubą. Tai yra 14-as rezultatas per visą Lietuvos istoriją, nors sportininkui dar tik 20 metų“, – džiaugėsi sportininko treneris Mantas Jusis.

Virgilijus Alekna, Martynas Alekna, Mantas Jusis / Foto: Jusis Training

Be konkurencijos dalyvavęs Mykolas Alekna 1,75 kg svorio diską numetė 67 m 71 cm ir viršijo Lietuvos 18-mečių, 19 -mečių ir jaunimo rekordus. Jo asmeninis rekordas iki šiol buvo 64 m 13 cm.

Mykolas Alekna pagerino Lietuvos 18-mečių ir 19-mečių rekordus. Pastarasis iki šiol priklausė Andriui Gudžiui. Pasaulio U20 grupėje šiame sezone M. Aleknos rezultatas yra geriausias. Tai yra ketvirtas rezultatas U20 grupėje per visą istoriją. Iki šios amžiaus grupės pasaulio rekordo trūksta 2,42 m.

VMSC čempionate antradienį geriausius Lietuvos sezono rezultatus pasiekė Edis Matusevičius (ieties metimas, 81 m 99 cm) ir Ieva Zarankaitė (disko metimas, 59 m 66 cm).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)