26-erių plaukikė, kuri 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpiadoje iškovojo 200 m plaukimo peteliške ir kombinuotos estafetės 4x100 sidabro medalius, pareiškimą padarė prieš šeštadienį Adelaidėje prasidėsiančias kvalifikacines varžybas.

„Tegul tai būna pamoka visiems mizoginiškiems iškrypėliams sporte ir jų batlaižiams“, – vėlai ketvirtadienį socialiniame tinkle „Instagram“ parašė M. Groves, aiškindama savo sprendimą.

Mizoginija vadinama neapykanta arba stiprus neigiamas nusistatymas moterų atžvilgiu.

„Nebegalima išnaudoti jaunų moterų ir merginų, gėdyti jas dėl kūno ar pūsti miglą joms į akis, o tada tikėtis, kad jos jums atstovaus ir kad galėsit pelnyti savo metines premijas. Laikas baigėsi“, – toliau rašė plaukikė.

Kam skirti M. Groves komentarai, neaišku, bet pernai lapkritį ji socialiniame tinkle „Twitter“ skundėsi dėl „žmogaus, dirbančio plaukimo srityje“ ir vertusio ją „jaustis nejaukiai dėl to, kaip buvo spoksoma į ją, vilkinčią maudymosi kostiumėlį“.

Po kelių dienų plaukikė taip pat parašė apie vieno trenerio „bauginantį komentarą“ ir pridūrė, kad tas treneris po 15 minučių atsiprašė, „galbūt todėl, kad komandos psichologas jam taip liepė“.

Plaukimo federacijos „Swimming Australia“ prezidentas Kierenas Perkinsas sakė, kad M. Groves nėra pateikusi jokio oficialaus skundo, ir paragino ją susisiekti.

„Deja, Maddie, kaip atrodytų atsižvelgiant į jos įrašus socialinėje žiniasklaidoje, šiuo metu tikrai sunkoka, – penktadienį televizijai „Channel Nine“ sakė jis. – Iš tikrųjų žinome tik tai, kas yra socialinėje žiniasklaidoje; ji niekada nesusisiekė su „Swimming Australia“, ir mes negalėjome pasikalbėti su ja tiesiogiai, išnagrinėti jos susirūpinimo ir išsiaiškinti, kas vyksta.

Tikrai galiu patikinti ją, kad tokie pareiškimai mums yra didžiausios svarbos ir kad saugios aplinkos užtikrinimas visiems mūsų dalyviams mums yra absoliučiai pirmaeilis“, – pridūrė jis.

Buvęs olimpinis čempionas K. Perkinsas pabrėžė, kad federacija šį reikalą gali aiškintis tik gavusi skundą.

„Deja, įrašai socialinėje žiniasklaidoje mums neprilygsta jokiai svarstytinai pretenzijai. Mums iš tikrųjų reikia susėsti ir pasikalbėti apie tai su žmonėmis, – sakė jis. – Mes labai norėtume tai padaryti ir norėtume, kad Maddie ateitų ir pasikalbėtų su mumis, jei ji mano galinti tai padaryti.“

Nors pasitraukė iš kvalifikacinių varžybų, M. Groves užsiminė karjeros dar nebaigianti ir sakė, kad nekantrauja „varžytis kai kuriose kitose vėliau šiais metais įvyksiančiose varžybose“.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)