„Itin svarbu rūpintis ne tik savo vidiniu pasauliu. dvasiniais dalykais, bet ir fizine forma. Visiškai nejudėdamas žmogus dažnai darosi irzlus, pavargęs. Tada jam darosi sunku puoselėti dvasines vertybes“, – samprotauja pašnekovas.

A. Toliatui sportas – ir važinėjimas motociklu. Jis jau daug metų turi „Honda“ enduro klasės motociklą. Juo išmaišė ir nemažai Europos šalių. Sėdint ant motociklo kunigui pailsi galva, jis jaučiasi kaip paukštis, tai lyg savotiška meditacija.

Kunigas pripažįsta, kad vairuoti motociklą Lietuvoje yra šiek tiek pavojinga, nes mūsų šalyje, pasak dvasininko, eismo kultūra nėra labai aukšto lygio: „Motociklininkams reikia ne tik važiuoti pagal taisykles, bet ir stebėti kitus eismo dalyvius, numatyti jų galimas klaidas.“

Aistra technikai Algirdas pajuto dar būdamas moksleivis. Vairuodamas „Moskvič“ automobilį jis yra patekęs į eismo įvykį, tačiau viskas baigėsi laimingai. Smulkių autoįvykių buvo ir važiuojant motociklu.

Dabar kartu su kolegomis kunigais A. Toliato kartais pažiūri įvairias sporto varžybas. Jam smagiau stebėti sportininkų kovas su draugais, nes tuomet kartu gali aptarti rungtynes.

Paklaustas apie kovines sporto šakas, kuriose dalyvauja ir moterys, pašnekovas teigė, kad sudėtinga mylėti varžovą, išvengti destruktyvaus pykčio, kai tenka jį talžyti rankomis ar kojomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją