Tai antras sezono rezultatas Europoje, skelbia lengvoji.lt.

Šioje rungtyje Ugnius Savickas užėmė penktą vietą (22.04/1.9).

Šiemet už G. Truskauską greičiau bėgo vos vienas europietis – britas Zharnelis Hughesas (20,14 sek.).

Už mūsiškį šį sezoną prastesnius rezultatus turi visi keturi Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių finale besivaržę europiečiai: prancūzas Christophe‘as Lemaitre, britas Adamas Gemilis, olandas Churandy Martina ir Turkijai atstovaujantis Ramilis Gulijevas.

„Asmeniškai tokio rezultato nesitikėjau, tai matosi iš mano reakcijos po finišo. Apie rezultatą labai negalvojau, gal ir tai padėjo, be to, sąlygos buvo idealios. Pavyko išnaudoti jas bei tą, kam buvo pasiruošta.

Viskas sukrito maksimaliai, tad ir rezultatas maksimalus. Įžengiau į Europos elitą, norėtųsi tą lygi išlaikyti ir toliau“, – džiaugėsi G.Truskauskas.

Vilniaus „Cosma“ sporto klubo narį nuo 2017-ųjų rudens treniruoja Martas Skrabulis: nuo tada sprinteris kiekvienais metais gerina tiek 200 m, tiek 100 m rungčių asmeninius rekordus. 100 metrų G.Truskauskas bėgo ir Austrijoje: atrankoje užfiksavo naują asmeninį rekordą (10,33 sek.), o finale bėgo dar greičiau – per 10,26 sek. Tačiau pastarasis rezultatas buvo pasiektas pučiant per daug palankiam vėjui (+2,9 m/s), todėl oficialiu sportininko rekordu netapo.

„Ar realu bėgti iš 20 sekundžių? Tai būtų labai rimta, o Europoje garantuotų medalį. Norisi tokio laiko, bet šiuo metu esu labai patenkintas ir dabartiniu rezultatu. Norisi stabiliai bėgti tokiam laikui, kurį parodžiau šiandien“, – teigė G.Truskauskas.

Norint bėgti Tokijuje nuotolį reikia įveikti per 20,24 sek. arba patekti pagal reitingą.

Už pergalę Austrijoje G. Truskauskui atiteko 1171 reitingo taškas. Šiuo metu paskutinį bilietą į Tokiją gautų 1160 taškų vidurkį turintis sprinteris, tad lietuviui per ateinančias tris savaites reikėtų dar bent trijų panašių startų.

„Iki normatyvo netrūksta labai daug, bet išlaikyti lygį sunku. Tačiau dabar jau nebeaiškios mano galimybių ribos. Svajonėse normatyvas yra, o jei ne jis, galbūt įmanoma surinkti reitingo taškus ir taip papulti į olimpines žaidynes“, – svarstė Lietuvos sprinto žvaigždė.

Gediminas Truskauskas (E. Misiūnaitės nuotr.)

G. Truskauskas varžėsi ir 100 m rungtyje, jis laimėjo atrankos bėgimą (10.33/ 1.6, asmeninis rekordas, ketvirtas rezultatas Lietuvoje per visą istoriją), tą patį padarė ir Kostas Skrabulis (10.83/0.1).

A finale, padedant limitą viršijančiam 2.9 m/s vėjui, jie buvo dar greitesni: Gediminas užėmė antrą vietą (10.26), Kostas – šeštą (10.64).

Antras vietas atrankos bėgimuose užėmė Eva Misiūnaitė (11.70/3.4) ir Karolina Deliautaitė (11.92/0.0). Akvilė Andriukaitytė buvo diskvalifikuota.

Eva bėgo A finale ir užėmė ketvirtą vietą (11.58/4.2), o Karolina laimėjo B finalą (11.58/4.2).

200 m bėgime Akvilė Andriukaitytė užėmė antrą vietą (23.47/2.9), o Eva Misiūnaitė – ketvirtą (23.82/2.9).

Jogailė Petrokaitė iškovojo pirmą vietą šuolyje į tolį – 6.34 m (6.30/2.0 – 6.03/1.9 – 6.34/1.8 – 6.34/3.0 – x – x). Austrijoje vykusiose varžybose iš viso dalyvavo septyni Lietuvos lengvaatlečiai.

Arti rekordo G. Truskauskas liko gegužės pabaigoje vykusiose Lietuvos lengvosios atletikos federacijos taurės varžybose. Tuomet Marto Skrabulio auklėtinis distanciją įveikė per 20,75 sek. bei vos viena šimtąja atsiliko nuo šalies rekordo, kurį prieš 10 metų užfiksavo Rytis Sakalauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)