Pirmajame atkrintamųjų varžybų rate Pijus Labutis nesunkiai 11:6 įveikė amerikietį Hunterį Lombardo ir pateko tarp 32 stipriausių.

Silpnų varžovų žengiant į priekį nebūna, bet Pijui šešioliktfinalio etape atiteko Shane‘as Van Boeing‘as.

Šis 37-erių amerikietis – jau dabar pulo legenda, jis yra laimėjęs dešimtis prestižinių turnyrų. Su šiuo žaidėju Pijus buvo susitikęs „Eurotour“ turnyro pusfinalyje (2018 m. Lende, Nyderlanduose) ir turėjo galimybių laimėti akistatą, tačiau sėkmė lydėjo amerikietį – 10:11.

Atsirevanšuoti ir šį kartą nepavyko. Lietuvis pradėjo žaidimą neblogai, pirmavo 2:1, bet Shane‘as Van Boeing’as sužaidė puikią atkarpą ir paliko žaidėją iš Lietuvos sėdėti kėdėje net šešias partijas iš eilės. Atsitiesti mūsų sportininkui jau nepavyko ir mačas baigėsi rezultatu 11:4.

17-a vieta pasaulio čempionate – kol kas aukščiausias pasiekimas Lietuvos pulo istorijoje. Puikus pasirodymas ir rezultatas svarbiausiame turnyre suteikia vis daugiau patirties ir pasitikėjimo mūsų šalies atstovui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)