Iki Tokijo olimpinių žaidynių likus mažiau nei 50 dienų žaidynių organizacinis komitetas pristatė apdovanojimų ceremonijos elementus: apdovanojimų pakylas, muziką, medalių nešėjų uniformas ir medalių padėklus, kuriuos jie neš per olimpinių ir paralimpinių žaidynių apdovanojimo ceremonijas.

Kiekvienas elementas buvo sukurtas taip, kad atspindėtų sportininkų pastangas rengiantis žaidynėms, kad būtų įvertinti jų pasiekimai, tuo pačiu pabrėžiant „Tokyo 2020“ įsipareigojimą užtikrinti tvarumą.

Apdovanojimų pakylos

Pasaulinio olimpinio partnerio „P&G“ iniciatyva „Tokyo 2020“ apdovanojimų pakylos buvo sukurtos iš atiduotų buitinių plastiko atliekų pasitelkiant pažangias 3D spausdinimo technologijas.

Per maždaug devynis mėnesius buvo surinkta ir perdirbta 24,5 tonų plastiko ‒ iš jo buvo pagamintos 98 apdovanojimų pakylos, kurios bus naudojamos olimpinėse ir paralimpinėse žaidynėse.

Pakylas puošiantys olimpiniai ir paralimpiniai simboliai buvo sukurti iš aliuminio atliekų, susidariusių nebenaudojant laikinojo būsto, kuris buvo statomas 2011-aisiais didžiojo Rytų Japonijos žemės drebėjimo paveiktose vietovėse.

Muzika

„Tokyo 2020“ pergalės ceremonijose skambėsianti muzika buvo sukurta vieno garsiausių Japonijos kompozitorių Naoki Sato. Ši muzika pasižymi įvairiais stiliais ‒ tuo siekama užtikrinti, kad visų tautų sportininkai jaustųsi jaukiai.

Ją įrašant prireikė suburti 144 garsiausius muzikantus ir Japonijos geriausių simfoninių orkestrų narius. Darant styginių orkestro ir choro įrašus, dalyvavo 256 muzikantai ‒ Japonijoje toks mastas retai sutinkamas.

Kostiumai ir medalių padėklai

Pagal šiuolaikinę ceremonijų aprangos koncepciją kostiumų dizainuose atsispindi tradicinės kimono gamybos technikos: „kasane“ (sluoksniavimas), „ori“ (audimas), „musubi“ (mazgai) ir „so-me“ (dažymas). Be to, medalių nešėjų kostiumai pasižymi šiuolaikiniais dizaino elementais, pvz., turi savybę vėsinti ‒ tai apsaugo nuo karščio.

Gaminant kostiumus buvo naudojami aplinkai nekenksmingi perdirbti pluoštai, o padėklai buvo pagaminti naudojant perdirbtą termoplastinį polimerą. Tiek kostiumus, tiek padėklus sukūrė garsus Japonijos mados namų direktorius Sota Yamaguchi.

Tvarumas

Remdamiesi tvarumo koncepcija „Tokyo 2020“ organizatoriai didina žaidynių ir, atitinkamai, tvarių sprendimų matomumą. Ne tik apdovanojimų pakylos, bet ir medaliai bei olimpiniai deglai buvo pagaminti iš perdirbtų medžiagų. Laikydamiesi įsipareigojimo užtikrinti neutralų poveikį aplinkai, organizatoriai pasitelks visai anglies dvideginio neišmetančias technologijas, įskaitant švarų vandenilį, kuris bus naudojamas kūrenant olimpinį katilą ir kuriuo bus varomas olimpinis automobilių parkas.