Dviviečių baidarių 200 m distancijoje sidabrą laimėjo Artūro Sejos ir Igno Navakausko duetas. Lietuviai nuotolį įveikė per 33,355 sek. ir Europos čempionais tapusiems italams Manfredo di Rizzi ir Andrea di Liberto pralaimėjo tik 0,26 sek.

„Medalis yra įvertinimas visų tavo pastangų, nes ne visi mato, kiek mes dirbame ir treniruojamės visus metus be poilsio. Todėl medalis yra malonus įvertinimas. Su Ignu kartu irklavę esame tik per varžybas. Bet mums nereikdavo daug irkluoti kartu, kad gerai pajaustume vienas kitą. Pusfinalyje darėme klaidų, bet finale stengėmės viską sukontroliuoti. Visai neblogai pavyko. Užėmėm antrą vietą ir tik vos vos pralaimėjom čempionams“, – sakė A. Seja.

„Esu be galo laimingas. Džiugu, nes medalis yra atpildas už įdėtą darbą. Su Artūru nebuvo galimybės kartu pasitreniruoti, nes labiau akcentavom keturviečių varžybas“, – teigė I. Navakauskas.

Bronzos medalį vienviečių kanojų 200 m varžybose iškovojo Henrikas Žustautas. Šios distancijos pasaulio čempionas H. Žustautas nuotolį įveikė per 40,96 sek. Nuo Europos čempiono ispano Joano Moreno lietuvis atsiliko 0,19 sek. Sidabrą laimėjo vos 0,028 sek. čempionui pralaimėjęs baltarusis Artiomas Kozyrius.

„Pernai nebuvo jokių tarptautinių varžybų, tai be tarptautinių startų buvau beveik dvejus metus. Tai jau norėjosi medalių. Džiaugiuosi, kad iškovojau 3 vietą, nors oras nebuvo pats geriausias ir ne iš mano pusės pūtė vėjas. Bet medalis yra medalis ir labai smagu yra jį laimėti“, – apdovanojimu džiaugėsi H. Žustautas, kurio sąskaitoje dabar yra visų prabų Europos čempionato medaliai.

Šeštadienį finale startavo ir Lietuvos keturvietė baidarė. Aurimas Lankas, Edvinas Ramanauskas, Simonas Maldonis ir I. Navakauskas finale 500 m distanciją įveikė per 1 min. 26,793 sek. ir užėmė 7 vietą. Tai geriausias Lietuvos keturvietės pasiekimas Europos čempionatuose. Europos čempionei Vokietijos keturvietei lietuviai pralaimėjo 2,833 sek.

Sekmadienį paskutinę Europos čempionato dieną A finaluose dėl medalių kovos trys Lietuvos įgulos.

Dviviečių baidarių 500 m distancijoje prie starto linijos stos broliai Mindaugas ir Simonas Maldoniai. Dviviečių baidarių 1000 m distancijoje startuos Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas. Dviviečių kanojų 200 m rungtyje lenktyniaus H. Žustauto ir Vadimo Korobovo duetas.

Kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes iškovojęs M. Maldonis vienviečių baidarių 200 m pusfinalyje užėmė 6 vietą ir pateko į B finalą. Jame varžysis dėl 10-18 vietų.

Iš viso Europos čempionate bus išdalinti 29 medalių komplektai. Dėl jų kovoja daugiau negu 600 baidarininkų ir kanojininkų iš 35 valstybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)