Jono Baltrušaičio auklėtinis geriausią rezultatą pasiekė ketvirtuoju bandymu, kai rutulį nustūmė 14 metrų 85 centimetrus. Tai – 1 metru 5 centimetrais geresnis rezultatas nei ankstesnis asmeninis D. Dundzio rekordas, užfiksuotas dar šių metų pradžioje Dubajuje.

Sidabrinę antrą poziciją iš Lietuvos atstovo nugvelbė Rusijos sportininkas Albertas Chinčagovas, paskutiniu bandymu pasiekęs 15 metrų 19 centimetrų rezultatą. D. Dundzys dar turėjo paskutinį šansą, bet juo pasinaudoti ir dar kartą pagerinti asmeninio rekordo lietuviui nepavyko.

„Bronzinis berniukas grįžo“, – po varžybų Bydgoščiaus stadione juokavo D. Dundzys, dėl nuolat laimimų bronzos apdovanojimų spėjęs gauti „bronzinio berniuko“ pravardę.

Bronzą atletas pelnė 2016 m. ir 2018 m. Europos čempionatuose, 2017 m. pasaulio pirmenybėse.

„Emocijos geros, nes metru pagerinau asmeninį rekordą. Nustebau pats. Labai džiaugiuosi šiuo rezultatu, stengsimės dar pagerinti. Ant ruso nepykstu. Vienas kitą pasveikinome ir tiek“, – sakė D. Dundzys.

Auksas atiteko ukrainiečiui Mykolai Žabniakui, kurio stumtas rutulys nusileido ties 16 metrų 2 centimetrų žyma. Ukrainos lengvaatletis kėsinosi į Mindaugui Biliui nuo 2016 m. priklausantį Europos čempionato rekordą, bet jam pritrūko 5 centimetrų.

„Labai stiprūs varžovai. Galvoju, gal ir jie užvedė kažkiek Donatą, kad jis irgi parodytų, kas toks yra. Jis tai ir padarė. Džiaugiamės, kad laimėjome dar vieną medalį Lietuvai. Aišku, medalio tikėjomės. Galima buvo ir sidabrą imti, bet ką padarysi, sportas yra sportas“, – sakė D. Dundzio treneris J. Baltrušaitis.

Lietuvos sportininkai Senojo žemyno pirmenybėse Lenkijoje iškovojo jau keturis medalius: Andrius Skuja pelnė auksą, Jonas Spudis sidabrą, o Kęstutis Skučas ir D. Dundzys po bronzos medalį. D. Dundzys šiame čempionate dar dalyvaus disko metimo varžybose.

Ketvirtadienį Bydgoščiaus stadione asmeninį rekordą pasiekė bėgikas Petras Krapikas, kuris T13 klasės 400 metrų bėgime buvo kaip niekada greitas (54.78 sek.) ir su septintu laiku pateko į finalą. Vis dėlto finale Alfonso Buliuolio auklėtiniui kiek trūko jėgų ir jis finišavo aštuntas (55.95 sek.).

K. Skučas T52 klasės vežimėlių 100 metrų lenktynėse buvo penktas (20.16 sek.). Penktadienį kaunietis startuos 1500 metrų rungtyje, kurioje gins Europos vicečempiono vardą.

Birželio 1–5 d. vystančiame Europos čempionate Bydgoščiuje Lietuvai atstovauja šešiolika lengvaatlečių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją