Po priverstinio lėktuvo nutupdymo Baltarusijos sostinėje praėjusį mėnesį Latvija draudžia skrydžius per savo kaimynės teritoriją.

Tad į pasaulio pirmenybes dar prieš incidentą, kai Minsko oro uoste sulaikytas vienas iš informacinio kanalo „Nexta“ įkūrėjų Romanas Protasevičius su drauge, lėktuvu atvykusi baltarusių rinktinė turėjo ieškoti kito transporto 500 kilometrų kelionei namo.

Čempionato organizacinio komiteto vadovas Edgaras Buncis tvirtino iki paskutinės akimirkos tikėjęsis, jog komandai pavyks suorganizuoti užsakomąjį reisą. Tačiau tam, pasak jo, reikėjo oficialaus Baltarusijos vyriausybės prašymo, o tokio latviai nesulaukė.

Antradienį Michailo Zacharovo auklėtiniai užbaigė pasirodymą pirmenybėse pralaimėjimu 0:6 A grupės varžybų nugalėtojai Rusijos olimpinio komiteto (ROC) komandai.

Per septynerias rungtynes Rygoje Baltarusija surinko vos 4 taškus ir galutinėje turnyro rikiuotėje užėmė priešpaskutinę 15-ą vietą – prasčiau pasirodė tik apskritai be taškų likę B grupės autsaideriai italai.

Baltarusiams pasisekė, jog dėl pandemijos atšaukus žemesnių divizionų turnyrus, šiemet iš elito lygmens neiškris nė viena komanda.

Vis dėlto džiaugtis Baltarusijos ledo ritulininkai neturi kuo.

„Nekokie įspūdžiai, neįvykdėme savo užduočių. Pradėjome neblogai, bet vėliau žaidimas pašlijo. Manau, sirgaliai buvo susirūpinę, turime jų atsiprašyti dėl rezultato“, – kalbėjo gynėjas Ilja Šinkevičius, kurio su komanda dabar laukia rugpjūtį vyksianti atranka į 2022 metų Pekino olimpines žaidynes.

Beje, sirgalių Rygoje baltarusiai taip ir nepamatė – tiksliau, vienui vieną.

Nuo antradienio Latvijos parlamentas leido žiūrovams varžybas stebėti tribūnose, nors ir ribojant jų skaičių.

Vis dėlto pasižiūrėti Rusijos ir Baltarusijos akistatos ant ledo panoro tik vienas gerbėjas. Palyginimui, tuo pačiu metu vykusias rungtynes tarp Latvijos ir Vokietijos stebėjo beveik tūkstantis sirgalių.

Kaip išsiaiškino žiniasklaida, 110 eurų už bilietą nepagailėjo Rygos gyventojas Andrejus Michailovas.

„Palaikiau Rusiją, bet iš esmės esu už gražų ledo ritulį. Tokie čempionatai pas mus dažnai nevyksta – kartą per 15 metų. Negalima praleisti tokios progos“, – sakė vienintelis mačo žiūrovas, per rungtynes spėjęs išdalinti net tris interviu televizijoms.

Užtat dviejų kaimynių ir sąjungininkių kaktomuša ledo aikštėje dėmesio sulaukė Maskvoje.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas žiniasklaidai Dmitrijus Peskovas buvo paprašytas palyginti savo viršininką ir Baltarusijos prezidentą Aleksandrą Lukašenką kaip ledo ritulio žaidėjus.

„Kuris iš jų geresnis? Sunku pasakyti – juk jie visada žaidžia toje pačioje komandoje“, – diplomatiškai išsisuko D. Peskovas, pridūręs, jog V. Putinas antradienio mačo nežiūrėjo, nes buvo „pernelyg užsiėmęs“.

Rusai dėl vietos pusfinalyje kovos su per plauką atkrintamąsias varžybas pasiekusia Kanada.

Primename, kad visi pirmenybių ketvirtfinaliai bus žaidžiami ketvirtadienį.

Ketvirtfinalių poros

Rusija – Kanada
JAV – Slovakija
Šveicarija – Vokietija
Suomija – Čekija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)