„Europos čempionatas bus paskutinės svarbios tarptautinės varžybos prieš Tokijo olimpines žaidynes. Todėl Europos pirmenybėse startuos didžioji dauguma pajėgiausių Europos baidarininkų ir kanojininkų. Konkurencija bus milžiniška, bet tikimės laimėti medalius“, – sako Lietuvos baidarių ir kanojų federacijos prezidentas Aleksandras Alekrinskis.

Prie favoritų laimėti Europos čempionato apdovanojimą priskiriamas olimpinį kelialapį į Tokiją iškovojęs Mindaugas Maldonis. Jis startuos olimpinėje vienviečių baidarių 200 m distancijoje.

„Visų akys nukreiptos į M. Maldonį, nes jis iškovojo olimpinį kelialapį, laimėjo pasaulio taurės varžybų etapą. Tačiau reikia atkreipti dėmesį, kad jis per dešimt dienų atlaikė neįtikėtiną krūvį – startavo net trejose varžybose. Buvo ir didžiulė psichologinė įtampa, nes vyko kova dėl olimpinio kelialapio. Per tą laiką reikėjo keliauti iš Vakarų Europos į Sibirą ir atgal ir įveikti didelius laiko skirtumus. Todėl kyla klausimų ar tai nesutrukdys jam sėkmingai startuoti Europos čempionate, ar didžiuliai krūviai leis jam atskleisti tikrąją sportinę formą“, – teigia sprinterių treneris Romas Petrukanecas.

M. Maldonis startuos ne tik vienviečių, bet kartu su broliu Simonu ir dviviečių baidarių 500 m varžybose. Dviviečių baidarių 200 m nuotolyje varžysis Arturo Sejos ir Igno Navakausko duetas. Dviviete 1000 m distancijoje startuos Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas. Keturviečių baidarių 500 m varžybose prie starto linijos stos Aurimas Lankas, Edvinas Ramanauskas, I. Navakauskas ir S. Maldonis.

Dar keturios Lietuvos įgulos dalyvaus kanojų irklavimo varžybose. Pasaulio ir Europos čempionas Henrikas Žustautas sieks dar vieno titulo vienviečių 200 m varžybose. Kartu su Vadimu Korobovu, H. Žustautas startuos dviviečių 200 m distancijoje, o kartu su Ilja Davidovskiu – dviviečių 500 m nuotolyje. V. Korobovas varžysis ir vienviečių kanojų 1000 m distancijoje.

„H. Žustautas yra dabartinis pasaulio čempionas ir favoritas laimėti medalį vienviečių sprinto rungtyje. Deja, ši distancija po Rio olimpinių žaidynių tapo neolimpine. Bet didelė konkurencija išliko. Tikimės, kad gerą rezultatą 1000 metrų nuotolyje pademonstruos V. Korobovas, kuriam reikia reabilituotis po ne itin sėkmingų startų praėjusiame pasaulio čempionate ir olimpinėje atrankoje. Paskutinę galimybę iškovoti medalį olimpinėje 1000 metrų dviviečių distancijoje turi baidarininkai R. Nekriošius ir A. Olijnikas, nes po Tokijo žaidynių ši distancija bus išbraukta iš olimpinių žaidynių programos“, – sako R. Petrukanecas.

Europos baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas vyks po dvejų metų pertraukos, nes dėl koronaviruso pandemijos 2020 metų Senojo žemyno pirmenybės buvo atšauktos.

Per visą nepriklausomybės istoriją Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojai Europos čempionatuose yra iškovoję 31 medalį: 13 aukso, 8 sidabro ir 10 bronzos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją