Paskutinėse B grupės rungtynėse antradienį latviai 1:2 nusileido Vokietijos rinktinei. Lygiųjų būtų užtekę mūsų šalies kaimynams, kad durys į ketvirtfinalį galutinai neužsivertų.

„Komandos pasirodymą ir sugrįžimą į rungtynes vertinu gerai. Visi norėjo žaisti nacionalinėje ekipoje, visi darė viską, ką galėjo. Nenuleidome rankų net ir praleidę du įvarčius, – Delfi.lv kalbėjo NHL komandas anksčiau treniravęs B. Hartley. – Mums truputį pritrūko sėkmės, poros sėkmingų metimų į vartus“.

Latvijos rinktinės augimą pabrėžęs kanadietis pastebėjo, kad jo auklėtiniams pritrūko gebėjimo greičiau įvertinti situaciją: „Turėjome priimti geresnius sprendimus. Jei mušant pirmąjį įvartį varžovai buvo greitesni, tai dėl antrojo praleisto įvarčio kalta mūsų klaida. Tačiau mes žaidėme toliau ir kovojome iki pat pabaigos“.

Anot jo, maži niuansai gali būti lemtingi bet kuriose rungtynėse.

„Po rungtynių pasakiau žaidėjams, kad jais didžiuojuosi. Žaidėjai nuo atsarginių suolo ragino ir palaikė savo komandos draugus. Teko žaisti ir prieš NHL rungtyniaujančius ledo ritulininkus. Mūsų greitis gal ne toks, tačiau sugebėjome kovoti. Man labai liūdna, nes tikrai galėjome pateikti didelę staigmeną ketvirtfinalyje“, – tęsė B. Hartley apgailestaudamas, kad šis pasaulio čempionas jo auklėtiniams jau baigėsi.

Kanadietis negailėjo gerų žodžių ir turnyro organizatoriams: „Nemanau, kad žodžio „nuostabu“ užtenka apibūdinti turnyro organizatorių darbui. Viskas įdomu ir viskuo pasirūpinta“.

„Rungtynės buvo geros. Turėjome progų. Manau, kad Vokietija nuostabiai žaidė gynyboje. Varžovai blokavo daugybę metimų ir puikiai žaidė mažuma, todėl ir laimėjo. O mes tiesiog negalėjome pelnyti įvarčio“, – kalbėjo Latvijos rinktinės žaidėjas Artūras Kulda.

Turnyro debiutantas Renaras Krastenbergas jam pritarė: „Sunkiai dirbome, kiekvienas ant ledo palikome savo širdis. Vis dėlto įvarčio nepasiekėme. Varžovai labai gerai gynėsi. Mums tikrai labai skaudu pralaimėti savo žiūrovų akivaizdoje. Kažkur kažko pritrūkome. Reikėtų padėkoti fanams, kurie mus įkvėpė. Labai džiaugiuosi, kad jie galėjo pamatyti rungtynes, tik gaila, kad tai buvo vienintelė dvikova su sirgaliais“.

22 metų R. Krastenbergas buvo pripažintas vienu iš trijų geriausių Latvijos rinktinės žaidėjų pasaulio čempionate, tačiau to nesureikšmino. „Ką tai reiškia man? Nieko, nes nesugebėjome pasiekti savo tikslo, – sakė jis.

Septintame pasaulio čempionate nacionalinei latvių ekipai atstovavęs A. Kulda apgailestavo dėl praleistos progos: „Jei būtume patekę į ketvirtfinalį, tai būtų buvęs itin ryškus laimėjimas. Tačiau nepatekome“.

Latvijos ledo ritulio rinktinės žvilgsnis dabar krypsta į olimpinių žaidynių atrankos turnyrą, kuris vyks rugpjūčio mėnesį.

Ketvirtfinalių poros

Rusija – Kanada

JAV – Slovakija

Šveicarija – Vokietija

Suomija – Čekija

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)