Apie tai „Twitter“ socialiniame tinkle pranešė Rygos miesto meras Martinis Stakis, kuris teigė, kad Rygoje negali plevėsuoti valstybiniu terorizmu užsiimančios šalies vėliava, tad oficiali Baltarusijos vėliava buvo pašalinta ir pakeista į opozicijos naudojamą baltai raudoną vėliavą.

Pasaulio ledo ritulio čempionate dalyvaujančių šalių vėliavos


Taip Ryga reaguoja į Baltarusijos valdžios sprendimą priverstinai sekmadienį nutupdyti Minske „Ryanair“ keleivinį lėktuvą, kuriuo skrido Baltarusijos opozicijos koordinacinės tarybos narys Ramanas Pratasevičius.

Į sekmadienio įvykius reagavo Latvijos aviacijos bendrovė „airBaltic“, kuri nusprendė neskraidyti virš Baltarusijos.

Bet oficialūs sprendimai dėl „Belavia“ skrydžių į Rygą nutraukimo kol kas nepriimti, per „Domskaja Ploščad“ rytinį radijo eterį pareiškė Latvijos susisiekimo ministras Talis Linkaitis, rašoma delfi.lv.

Apie sprendimą vengti Baltarusijos oro erdvės pranešė ir „Wizz Air“ bei „Avia Solutions Group“. „GetJet Airlines“ taip pat informavo, kad dėl saugumo Baltarusijos oro erdvę aplenks.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)