Turnyro šeimininkė Latvijos rinktinė pirmą kartą planetos pirmenybių istorijoje 2:0 (1:0; 1:0; 0:0) pranoko Kanados ledo ritulininkus.

2019-aisiais finale tik suomiams nusileidę kanadiečiai spaudė šeimininkus, tačiau taip nė sykio ir neįveikė jų gynybos: tikslo nepasiekė nė vienas iš 38-ių metimų.

Tuo metu latviams užteko 17 bandymų, kad du kartus nuginkluotų varžovų vartininką. Po įvartį pelnė puolėjai Mikas Indrašis (19:58 min.) ir Oskaras Batna (28:39 min.).

Kitame B grupės mače Vokietija 9:4 nepasigailėjo Italijos.

A grupėje Slovakijos vyrai vakare 5:2 (3:0; 0:0; 2:2) nugalėjo Baltarusiją, o prieš tai dramatišką pergalę 4:3 prieš Čekijos komandą išplėšė Rusijos atstovai.

Primename, kad šį kartą planetos pirmenybės kelia kiek mažiau ažiotažo, nes į Rygą nesugužėjo spalvingos sirgalių armijos iš skirtingų planetos kampelių. Taip pat – ir mažiau žvaigždžių, kadangi NHL atkrintamosios varžybos tik prasidėjo, o keliones per Atlantą komplikuoja suvaržymai.

Latvijos sostinė tokį renginį priima nebe pirmą kartą: čia pasaulinė ledo ritulio šventė vyko ir 2006-aisiais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)