Jis nuotolį įveikė per 27,73 sek. ir bendroje įskaitoje buvo 18-19-as (identišką laiką parodė Ross Murdoch iš Didžiosios Britanijos). Iki pusfinalio lietuvį skyrė tik 0,02 sek.

G. Titenis bus pirmasis atsarginis pakeisti pusfinalio dalyvius. Jam priklauso šios rungties Lietuvos rekordas – 27,20 sek.

Ryte 50 m krūtine plaukė ir Andrius Šidlauskas. Jis užfiksavo 27,94 sek. rezultatą ir su Izraelio plaukiku Kristian Pitshugin pasidalino 26-27 vietas.

Atrankos lyderiu tapo britas Adam Peaty (26.34).

Antrajame vyrų 200 m plaukimo nugara kvalifikaciniame plaukime Erikas Grigaitis finišavo trečias kartu su Izraelio atstovu David Gerchik. Lietuvis distanciją įveikė per 2 min. 1,52 sek. ir plaukė tik 0,1 sek. lėčiau nei jo karjeros rekordas. Lietuvis atrankoje liko 31-as iš 46-ių plaukikų.

Vakare Budapešto „Duna“ arenoje išvysime Daną Rapšį. 20.33 val. jo laukia startas 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi finale.

Primename, kad kol kas čempionate Lietuvos atstovai yra iškovoję vieną medalį. 400 m plaukimo laisvuoju stiliumi distancijoje bronza pasidabino tas pats D. Rapšys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)