Regėjimo negalią turinčiam 22-ejų kauniečiui ketvirtadienį nebuvo lygių S11 klasės 100 metrų plaukimo laisvuoju stiliumi rungtyje. Ramūno Leono treniruojamas sportininkas namo į Lietuvą grįš iš viso net su trimis aukso medaliais.

Finale E. Matakas antrą kartą per dieną pagerino asmeninį savo rekordą – 58.83 sek. ir už artimiausią persekiotoją buvo greitesnis daugiau nei sekunde.

Sidabras atiteko ukrainiečiui Mychailo Serbinui (1:00.19 sek.), o bronza pasipuošė lenkas Vojciechas Makovskis (1:00.77 sek.).

E. Matakas aukso medalius laimėjo 50 metrų laisvu stiliumi 100 metrų plaukimo krūtine rungtyse.

„Važiuodamas čia tikrai nesitikėjau trijų aukso medalių. Tikslas buvo pasigerinti asmeninius rezultatus ir priartėti prie paralimpinių žaidynių.

Jau tie pirmi du aukso medaliai buvo kažkas neįtikėtino. Bet kai šį rytą per atranką pirmą kartą praplaukiau greičiau nei per minutę, tada užsinorėjau daugiau, nenorėjau praleisti tokios progos laimėti Lietuvai dar vieną aukso medalį“, – įspūdžiais dalijosi E. Matakas.

E. Matako trofėjų kolekcijoje yra ir pasaulio čempionato auksas, 2017 m. iškovotas Meksikoje plaukiant 50 metrų laisvu stiliumi bei bronza 100 metrų laisvu stiliumi distancijoje.

Ketvirtadienį Funšalio baseine startavo dar viena Lietuvos paralimpinės rinktinės plaukikė Gabrielė Čepavičiūtė. Judėjimo negalią turinti Rasos Mažutaitienės auklėtinė S6 klasės 50 metrų laisvu stiliumi rungtyje užėmė šeštą vietą – 44.17 sek. Tai – asmeninis plaukikės ir Lietuvos žmonių su negalia rekordas.

Lietuvos plaukikų pasirodymą Portugalijoje penktadienį baigs 2017 m. pasaulio čempionato prizininkas Mindaugas Dvylaitis. Regėjimo negalią turintis kaunietis startuos S11 klasės 100 metrų nugara rungtyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)