Sėkmingiausią rezultatą A. Gudžius užfiksavo pirmu bandymu. Geriausias pasaulio sezono rezultatas iki šiol priklausė planetos pirmenybių prizininkui austrui Lukasui Weisshaidingeriui, kuris diską šiemet nuskraidino 68,40 m.

„Smagu dėl rezultato, bet pirmo metimo metu plyšo sena piršto žaizda. Dėl to vėliau ir nepavyko pridėti nieko, nes ir disko nepataikau, ir skauda – nėra ūpo, nesinori mesti. Kaip vertinu sportinę formą? Iki formos dar ne laikas, bet pajėgumas yra. Nepavyksta savęs realizuoti, bet taip ir turi būti, nes jei dabar mesčiau labai toli, tai po to neliktų parako olimpinėms žaidynėms“, – teigė A. Gudžius, kuriam startas Birštone tapo trečiuoju šiame olimpiniame sezone.

Praėjusiais metais geriausias 2017-ųjų ir 2018-ųjų Lietuvos sportininkas toliausiai diską numetė 68,68 m – vos 6 cm daugiau nei Birštone. Tačiau nedidelės pergalės prieš varžovus, tapęs pasaulio sezono lyderiu, lietuvis nesureikšmina.

„Dabar tai tik skaičiukas lentelėje. Visa kompanija susitiksime birželio 7 dieną Suomijoje, ten matysime, kuris yra stipriausias tuo metu. Dabar mėtome kiekvienas savo kieme. Žinoma, kažkiek pasitikėjimo tai priduoda, gal kažkiek gal konkurentus panervina, bet kad tai kažką lemtų, tai tikrai ne“, – teigė A. Gudžius.

Moterų ieties metimo varžybose geriausią Lietuvos sezono rezultatą užfiksavo Liveta Jasiūnaitė, įrankį numetusi 57,89 m. Antrą vietą užėmė Indrė Jakubaitytė, kuri dar kartą pagerino pasaulio veteranų W45 amžiaus grupės rekordą – 54,56 m. Prieš tai, sekmadienį, užfiksuotas mūsiškės rekordas lygus 53,89 m.

„Čia dar ne riba, tikiu, kad šiemet ne vieną kartą pavyks gerinti. Tereikia pasitikėjimo ir daryti tą, ką geriausiai moku“, – sakė 45-erių I. Jakubaitytė.

Lengvaatletė teigė, kad pasiekusi rekordą sulaukė ne mažiau sveikinimų nei po sėkmingų Londono olimpinių žaidynių, kuriose ji užėmė 16 vietą.

„Labai geros emocijos, pasijaučiau kaip per gimtadienį. Tiek sveikinimų dar neteko gauti. Kai grįžau iš olimpiados, tų sveikinimų irgi buvo be proto daug, bet po pasiekto rekordo jų gausa neatsilieka. Tai nuteikia emociškai maloniai, norisi toliau gerinti rezultatus“, – dėstė I. Jakubaitytė.

Kitą savaitę beveik visi pajėgiausi šalies lengvaatlečiai varžysis Palangoje: ten gegužės 28-29 dienomis vyks LLAF taurės varžybos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)