Į LKF prezidiumą išrinkti buvęs organizacijos prezidentas Romas Vitkauskas, Vidmantas Poškaitis, Aleksejus Svešnikovas, Egidijus Daknys, Karolis Čiutra ir Artūras Gerikas.

„Mūsų federacija vysto aukštojo meistriškumo sportą, todėl mums reikia siekti kiek įmanoma aukštesnių rezultatų, – po rinkimų sakė A. Valuntonis. – Tam reikalingas pagrindas – kuo daugiau narių, kuo daugiau sportuojančiųjų, kuo didesnė atranka. Taip pat reikia priemonių – kuo aukštesnio lygio varžybų, kuo aukštesnės kvalifikacijos trenerių ir teisėjų. Šiomis kryptimis ir stengsimės judėti.“

LKF vadovas pažymėjo, kad organizacija įkurta tik 2018 metais, o veiklos galimybes dar labiau susiaurino karantinas. Šiuo metu LKF vienija 75 narius.

„Federacijoje bus dar tik antrosios kadencijos vadovybė, tad darbo turėsime daug, mūsų durys yra atviros visiems“, – kalbėjo A. Valuntonis.

Ši organizacija karatė meistrams gali atverti duris ir į Tokijo olimpines žaidynes. Tačiau šį tikslą, kaip ir bet kurioje kitoje sporto šakoje, pasiekti yra nepaprastai sunku – olimpinio pripažinimo sulaukiosioje Pasaulio karatė organizacijoje konkurencija yra milžiniškas.

Pirmadienį Lietuvos delegacija išvyko į Kroatiją dalyvauti Europos čempionate. Nacionalinė komanda buvo suformuota remiantis Panevėžyje kovo 27 d. vykusio Lietuvos čempionato ir balandžio 10 d. Šiauliuose surengtos rinktinės kandidatų stovyklos rezultatais.

Kroatijoje pasirodys Gabrielė Marozaitė (svorio kategorija iki 55 kg), Jurgita Januškaitė-Žilinskienė (-68 kg), Tomas Balčius (-67 kg), Remigijus Jurgelaitis (-75 kg), Marius Arlikevičius (-84 kg), Vaidotas Dobrovolskis (+84 kg) ir Petras Kalpokas (+84 kg). Vyrai išbandys jėgas ir komandinėse varžybose. Be to, katos rungties varžybose dalyvaus Dovydas Žymantas.

Sportininkų kovos Kroatijoje vyks gegužės 19-20 dienomis.

„Mūsų tikslas – siekti kiek įmanoma aukštesnių rezultatų, o jie vis gerėja. Po Europos čempionato dar vyksime į olimpinį atrankos turnyrą, kuris birželio 19-24 d. vyks Paryžiuje. Mūsų galimybės prasimušti į olimpines žaidynes nėra didelės, didelių vilčių neturime, tačiau tokia galimybė yra ir bandymas turi būti“, – tvirtino A. Valuntonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)